Felnőttoktatás

35 841 02 Tehergépkocsi-vezető

 • Iskola rendszerű képzési idő: 0,5 év, ingyenes
 • Következő képzés kezdése: 2017-09-01

A mindenkori KRESZ-nek, valamint a biztonsági előírásoknak és utasításoknak megfelelően a gépjármű vezetése.
Tehergépkocsi rendeltetési helyre történő vezetése, a rakomány károsodásmentes szállítása. Rakodási feladat irányítása, a rakomány átadása. Rakomány rögzítése, jármű szükséges megjelölése. Adminisztrációs feladatok ellátása, útokmányok vezetése, díjszámfejtés, pénzkezelés és elszámolás. A tehergépkocsi vezetése közben előforduló veszélyhelyzetek felismerése, elhárítása. A szállítási feladat közben szükség szerint alapszintű idegen nyelvű kommunikáció. A gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzése, a gépjármű működési zavarainak, hibáinak meghatározása, behatárolása, a kisebb hibák javítása, a gépjármű rendszeres ápolása, tankolása.

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:

FEOR száma FEOR megnevezése Betölthető munkakörök
8417 Tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr Árufuvarozó (gépkocsivezető)
Áruszállító (gépkocsivezető)
Áruterítő gépkocsivezető
Autómentő
Bútorszállító fuvarozó
Dömpervezető
Kamionvezető
Mobilkönyvtár járművezetője
Teherfuvarozó
Trélervezető

A képzés keretében a GKI (Gépjármű Képesítési Igazolvány) kártya is megszerezhető. A képzés gyakorlati része a Kamionsuli Kft. -vel együttműködve zajlik.

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat díja 7200 Ft/fő, kódja: 102.

 

A képzés járműkezelést érintő oktatási részének helyszíne (alap és főoktatás): 1194, Budapest, Hoffherr Albert u. 109.

Felhívjuk jelentkezőink figyelmét, hogy beiratkozásra csak az esetben van lehetőség, ha a jelentkezés teljes körűen ki- és feltöltésre került, különös tekintettel a végzettséget igazoló bizonyítványra, illetve az érvényes ‘B’ kategóriás vezetői engedélyre!

A képzés első egy hónapja az elméleti képzés oktatása miatt intenzív, heti 4 alkalommal történik (3 hétköznap délutáni és egy szombati időpontban)! A képzés további része heti két alkalom elfoglaltságot jelent, hétköznap délutáni időpontban.

22400478 - logistics - proud driver or forwarder in drivers cap of truck and trailer, on a transshipment point

Adatok

 • Képzés: 35 841 02 Tehergépkocsi-vezető
 • Szakmacsoport: Közlekedés
 • Ágazati besorolás: Közlekedés
 • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés-ráépülés
 • Iskolai vagy szakmai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség megléte és 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 1. melléklet 2.2.5. pontjában meghatározott szakmacsoportokban megszerzett végzettség. (Bármely szakmacsoportban megszerzett végzettség megfelelő.)
 • Bemeneti kompetencia: Legalább „B” kategóriára érvényes vezetői engedély.
 • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
 • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
 • Képzés munkarendje: Esti
 • Iskolarendszeren kívüli képzési idő: 360-440 óra
 • Megjegyzés: Felhívjuk jelentkezőink figyelmét, hogy beiratkozásra csak az esetben van lehetőség, ha a jelentkezés teljes körűen ki- és feltöltésre került, különös tekintettel a végzettséget igazoló bizonyítványra, illetve az érvényes 'B' kategóriás vezetői engedélyre!
 • Képzési forma: Felnőttoktatás

Jelentkezés

35 841 02 Tehergépkocsi-vezető

Tudomásul veszem, hogy a jelentkezési lap benyújtása nem jelenti a képzésre történő automatikus felvételt! Az iskola a jelentkezői létszám és a szabad keretszámok együttes figyelembevételével dönt a jelentkező felvételéről, illetve elutasításáról.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Adataimnak a képzéssel kapcsolatos felhasználásához hozzájárulok.

A képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételeket ismerem és tudomásul veszem.

A képzésnél feltüntetett órarend tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk! A képzés indulásának pontos dátumáról és a beiratkozás időpontjáról az intézmény értesíteni fogja.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot