2017. június 29-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumban átadásra került az “id. Vizer József emlékére” díj

A Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma fennállásának 125. évfordulóján Vizer József újpesti, a Magyar Érdemrend Tiszti keresztjével kitüntetett műbútorasztalos mester, 1955-1959 között az iskola tanulója, aki korábban is sokat tett az intézményért, édesapjának, id. Vizer József asztalosmester születésének 100. évfordulójára való tiszteletteljes megemlékezésül megalapította az újpesti faipar szakmai fejlődését és a város alapítását elősegítendő díjat.

Az „id. Vizer József asztalosmester emlékére” díjat első alkalommal 2009-ben adták át a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola falai között, az arra legérdemesebb vizsgaremeket készítő végzős diák részére. Néhány év szünetet követően a Budapesti Komplex SZC égisze alatt a díj újjáéledt, s tovább szolgálja a tehetséges asztalosok, faipari szakemberek boldogulását.

A megállapodás keretén belül a 2015-2016-os tanév és az ezt követő négy tanév végén, tehát összesen öt alkalommal az iskola legérdemesebb tanulójának pénzjutalom, illetve tárgyi ajándék kerül átadásra.

A szakmai elismerés az „id. Vizer József asztalosmester emlékére díj” nevet viseli. Abban az esetben, ha az adott tanévben az iskola bármely diákja a Kazinczy Szépkiejtési Versenyen Kazinczy-díjat kap, az „id. Vizer József asztalosmester emlékére” díjat 50-50 %-ban megosztva kapják.

Az idei évben először fordult elő, hogy a Kazinczy-díjas tanulónk külön Vizer-díjban is részesült, így a díjat ketten megosztva kapták.

A díj átadása minden tanév végén nagy nyilvánosság előtt történik. Erre idén június 29-én került sor, délelőtt folyamán Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában, délután a Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumban.

Az idei díjazottak:
Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolája:
Győri Katalin (Felnőttoktatás)
Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma:
Takács Tibor Gyula
Böröcz Barnabás (Kazinczy-díjas)

Gratulálunk a díjazottaknak és további szép sikereket kívánunk nekik!

 

Megosztom