„ÉPÍTSD A JÖVŐD!” – ÉPÍTŐIPARI SZAKMAI TALÁLKOZÓ – 2018.11.06.

Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója az alábbiakat osztotta meg velünk a rendezvénnyel kapcsolatosan:

“Az Európai Szakképzési Hét rendezvényeihez kapcsolódva szándékoztunk népszerűsíteni az építőipari szakképzést, immáron 3. alkalommal, illetve országosan 8 helyszínen (Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely) egyidőben. Központi helyszín: Budapesti Komplex SZC Pogány Frigyes Szakgimnáziuma (1183 Budapest, Thököly utca 11.)

A program hivatalos megnyitójára 2018. november 06-án, 10.00 órakor került sor. A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy minden, az építőiparban érdekelt embert egy fórumon láthassunk, így lehetőséget tudjunk biztosítani a szakmák feltérképezésére, a legújabb tendenciák felmutatására, és a különféle érdekcsoportok összeismertetésére. Szerettük volna, hogy a pályaválasztás előtt álló gyermekek megismerhessék az építőipari szakmákat. Be szerettük volna mutatni, hogyan készül el egy ház, hogy láthatóvá váljék az egyes építőipari szakmák jelentősége. Célul tűztük ki, hogy megismertessük azokat az anyagokat, amelyeket az építőipari szakmák alapanyagként használnak, és interaktív módon lehetőséget adjunk azok kipróbálására. A látogatók megismerhették a számítógépes tervezést, rajzolást is. Kiemelt feladatként kezeltük, hogy kiállítóink – a foglalkoztató cégek – bemutathassák, milyen jövőképet és kereseti lehetőséget kínálnak a nálunk végzett, jól képzett munkaerő számára. Illetve a beszélgetések keretében minden információval igyekeztünk ellátni az érdeklődőket a tanulószerződésekkel kapcsolatban.

A budapesti helyszín kiemelt eseménye volt, hogy köszöntöttük az EuroSkills’2018 Budapest verseny azon versenyzőit, és felkészítőiket, akik a Centrumunk égisze alatt indultak, és kimagasló eredményt értek el. A díjátadóra a rendezvény megnyitását követően került sor, 11.00 órai kezdettel.

A díjazottak névsora:

Babanecz Csaba Épületasztalos szakértő, felkészítő
Bákonyi Ivett Ruhaipari technikus versenyző
Balogh Krisztián Kőfaragó versenyző
Beo Kft. Ruhaipari technikus támogató
Csontos Zsuzsanna Grafikus szakértő, felkészítő
Dekor-Stein Kőbánya Kft. Kőfaragó támogató
Fekete Zoltán Bútorasztalos szakértő, felkészítő
Gagyi Krisztina Ruhaipari technikus versenyző
Gill Viktor Kőfaragó szakértő, felkészítő
H-Didakt Kft. Bútorasztalos szponzor
H-Didakt Kft. Épületasztalos szponzor
Legrand Zrt. Villanyszerelő szponzor
Leidl Péter Villanyszerelő versenyző
Nagy Ádám János Épületasztalos versenyző
Nagy János Kőfaragó szakértő
Rádi Alexandra Grafikus versenyző
Sárvári Ágnes Dekoratőr, kirakatrendező versenyző
Simon Krisztián Bútorasztalos versenyző
Sütő Boglárka Dekoratőr, kirakatrendező szakértő, felkészítő
Takács János Villanyszerelő felkészítő
Tamás Róbert Villanyszerelő szakértő, felkészítő
Tooltechnic System Kft. Bútorasztalos szponzor
Tooltechnic System Kft. Épületasztalos szponzor
Tóth Erika Ruhaipari technikus szakértő, felkészítő
Zsankó László Grafikus felkészítő

Miután a rendezvény lezajlott, örömmel összegeztük, hogy kitűzött céljainkat elértük. A programok két célcsoportra fókuszáltak. Az egyik az általános iskolások, de ugyanilyen hangsúlyt kaptak a középiskolás diákok is. A rendezvényen közel 1000 látogató vett részt. 10.00 óra és 12.30 óra között nagyobb számban az általános iskolás érdeklődők vették birtokukba a rendezvény helyszínét, míg délután a középiskolások voltak jelen nagyobb számban. A gyerekek nagyon élvezték, hogy mindent kipróbálhattak, kézbe vehettek, élményszerűen ismerkedhettek meg az építőipari szakmák szépségével a kiállító cégek interaktív programjain keresztül. Nagyon sikeres volt a cégekkel is az együttműködés. Közel 20 cég vonult ki a helyszínre, és segítő együttműködésükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A helyszínen több olyan marketing eszközt is felvonultattunk, amelyek viszonylag újdonságnak számítanak az ilyen jellegű rendezvényeken. Ezeket a gyerekek mind nagy örömmel fogadták, szerették. Összességében úgy értékelhetjük a rendezvényt, hogy egy határozottan sikeres eseményt zárhattunk, ahonnan a gyerekek, az iskolák, és az érintett cégek is elégedetten távozhattak.”

Megosztom