“Építsd a jövőd!” – építőipari szakmai találkozó

2016. december 8-án, az Európai Szakképzési Hét keretében került megrendezésre az „Építsd a jövőd!” – építőipari szakmai találkozó, melyet a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum szervezett, hagyományteremtő céllal.

A rendezvénynek helyet adó Budapesti Komplex SZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma mellett a Centrum két, építőipari iskolája, a Budapesti Komplex SZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Szakgimnáziuma és a Budapesti Komplex SZC Ybl Miklós Építőipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is bemutatkozhatott a székhelyintézmény tornatermében felállított standokon.

Az érdeklődő fiatalok olyan színvonalas programokon és bemutatókon vehettek részt, mint YTONG tégla falazat bemutatása; csavart pillér építése kisméretű téglából, falazott boltív készítése pillérek közé, mintaív használatával, festési, mozaikkészítési, csemperagasztási bemutatók.

A szakmai nap fontos eseménye volt az építőipari cégek számára szervezett konferencia, melyre a vendéglátó intézmény dísztermében került sor a bemutatókkal párhuzamosan. A rendezvényen résztvevőket Finta József, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar építész, az MTA és a MMA rendes tagja, mint a találkozó fővédnöke videó üzeneten keresztül üdvözölte.

A rendezvényen felszólalt Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke, Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója.

Elek Csaba, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara oktatási igazgatója „Lehetőségek a duális képzésben – együttműködési megállapodások, tanulószerződések” témában tartott előadást, melyet a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum építőipari iskoláinak bemutatása követett, Czank György és Tóth József gyakorlati oktatásvezetők előadásában.

A program további részében felszólalt Pete Zoltán, az ÉVOSZ ügyvezető igazgatóhelyettese, Tóth Balázs, ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szabványügyi iroda vezetője, Ekker Eszter, a LEIER Hungária Kft PR-marketing vezetője, Kanyuk László, a Knauf Insulation Építőipari Szigetelőanyaggyártó Kft. marketing menedzsere, valamint Ferencz Csaba Zsolt, a MKIK képzési tanácsadója.

A szakmai előadások végén az egybegyűltek megtekintették a tornateremben zajló gyakorlati bemutatókat.

A rendezvény vendéglátói feladataiban a Budapesti Komplex SZC Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjai és tanárai voltak segítségünkre.

A jelen rendezvény sikere megerősítette bennünk, hogy az építőipari képzések népszerűsítése ilyen formában, az érdekelt felek (centrum, iskolák, kamarák, szakmai szervezetek, vállalkozások) együttműködésével lehetséges.

Valló Péter, főigazgató – s.k.

Megosztom