Erdélyi diákok szakmai gyakorlata iskolánkban

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatot hirdetett „Külhoni magyar szakképzés támogatása” címmel.
A pályázat célja a külhoni magyar szakképzés fejlesztésével hozzájárulni a gazdaságfejlesztéshez, amelynek elengedhetetlen eleme, hogy a diákok a képzés során megfelelő gyakorlati képzésben részesüljenek. A program keretében külhoni szakképző intézmények diákjai gyakorlatot teljesíthetnek magyarországi szakképző intézményekben, amely által kialakul, erősödik a külhoni és magyarországi intézmények közötti együttműködés, tapasztalatcsere.
A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskolája, Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába 5 női szabó diák és egy kísérőtanár érkezett a kovásznai Kós Károly Szakközépiskolából. A gyakorlat 2017. július 3-28. között zajlott. Az első héten az iskola tanműhelyében lakástextileket készítettek. A többi időben a diákok saját méretükre nyári ruhát és szoknyát varrtak, ezeket a ruhadarabokat haza is vitték.
Hétvégenként az iskola oktatói kulturális programokat szerveztek, például hajókirándulást tettek Visegrádra, és megmutatták Budapest nevezetességeit.

kormany tamogatas

Megosztom