Erzsébet-napok 2016.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumának beszámolója
2016. november 16-17-18-án immár 14. alkalommal került megrendezésre az Erzsébet napi rendezvény sorozatunk. Gála műsorunk hagyományainkhoz híven a Csili Művelődési Központban került megrendezésre.

Erzsébet – napi rendezvényünket a KOMA Bázis Színház kattogas@por.no című nagy sikerű előadásával nyitottuk meg.

Az elmúlt években iskolánk kapta azt a megtiszteltetést, hogy megrendezze az Erzsébet Királyné budapesti szavalóversenyt, melyre középiskolás tanulók jelentkeznek.

Az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnázium diákjai közismereti versenyeken is szerepeltek, melynek tükrében az iskolában különböző izgalmas programokon vehettek részt. Szakmai előadások, nyelvi, sport, ökológiai, egészséges életmód, szépírás, matematika versenyek színesítették a palettát. Akinek kedve volt filmvetítésen, internet kávézóban tölthette az időt.

Az idei évben először indítottuk el a könyv csere-bere programunkat, melynek célja, hogy a már elolvasott könyvek új gazdára találjanak. Mottónk: Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet! A csere-bere alkalmával a diákok a beszélgető sarokban lekucorodva egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt tanárainkkal. A nagy érdeklődésre tekintettel a következő években is invitáljuk tanulóinkat, nem titkolt szándékunk, hogy hagyományt varázsoljunk a kezdeményezésből.

Az idei évben a rock&roll volt a témája a szakmai versenynek. Versenykiírásunk szerint a tanulók frizurát fésültek, sminket készítettek, körmöt díszítettek. Munkájuknak tükröznie kellett a rock&roll hangulatot. Ügyesen használták a díszeket, az öltözéket, sminket, körömdíszítést, hogy a végeredmény minél kreatívabb és látványosabb legyen.

A versenyre több, mint 100 diák jelentkezett, hogy a legjobb tudásuk szerint vegyenek részt a versenyen.

A zsűri méltó módon értékelte az alkotásokat, tanulóink – szponzoraink segítségével -, értékes ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

Rendezvényünkön, vendégeink voltak a Sepsiszentgyörgyi Constantin Brancusi Szakközépiskola, testvériskolánk tanulói és tanárai, illetve a Határtalanul program támogatásával a szlovákiai Gútai Magyartannyelvű Magán Szakközépiskola csoportja.

Megosztom