A FAIPARBAN VAN FANTÁZIA

A FAIPARBAN VAN FANTÁZIA

Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal került sor

a Budapesti Komplex SzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma, és a Budapesti Műhely Alapítvány közös szakmai napjára.

A program a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett, sikeresen zajlott le.

Az eseményt Borbola Erika tagintézmény vezető nyitotta meg, a jelenlévő végzős diákok, öregdiákok, valamint a faipar és a design jeles képviselői előtt.

Kiállító partnereink voltak többek között a BUFA, a Szigedi Bútor, a Dósafa, a KIKA, a BÚTORG, a Megaholz, a Faművészet Kft, a KEMABO, a Bánáti Belsőépítész Stúdíó, a KM PAR-KER Kft, a Tor-Ter Design és a Soproni Egyetem is.

Az állásbörze a cégek prezentációival kezdődött, ezt követték a személyes beszélgetések a cégek képviselői és az érdeklődő fiatalok között.

A program három helyszínen szakmai előadásokkal folytatódott. Felújított kézi műhelyünkben Sárvári József a Sárvári Kft képviselője tartott előadást és bemutatót a „Modern kéziszerszámok és használatuk” címmel.

Sok érdeklődőt vonzott Kálmán Attila (Kálmán Kft) előadása is melynek témája „A természetes felületkezelő anyagok előretörése a faiparban”volt, illetve György László prezentációja is: „A negyedik ipari forradalom vívmányai a faiparban”.

A szakmai programok befejeztével benépesült a Nosztalgia Kávéház és megkezdődött a sokkal kötetlenebb öregdiák találkozó, amely az estébe nyúlóan folytatódott.

Az eseményt meglátogatta Valló Péter a Budapesti Komplex Sz C főigazgatója és Bánátfy Andrea főigazgató-helyettes is.

A rendezvény védnökei voltak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Bútorszövetség.

A siker megerősített minket abban, hogy  a szakmai napot  jövőre, már a tapasztalatok birtokában, de hasonló lelkesedéssel szervezzük meg.

Nagyné Matusek Irén

Megosztom