Hivatalos közlemény az új digitális digitális oktatás rendjéről

Tisztelt Diákok!

Tisztelt Szülők!

Magyarország miniszterelnöke 2020.03.16-án, hétfőtől új oktatási munkarendet helyezett kilátásba! A kapcsolódó kormányrendelet még nem jelent meg, de az eddigi kommunikáció alapján a jövő héttől a diákok nem látogathatják az iskolákat, hanem az otthoni tankönyvek és a digitális technika felhasználásával tervezzük az oktatási tevékenység megoldását.

Valamennyi tananyag elérhetővé válik, s a diákok otthonában fellelhető tankönyvek is remekül használhatók – természetesen kiegészülve az intézmény által nyújtott útmutatás mellett. A miniszterelnöki ígéret szerint sem az év vége, sem a megszervezésre kerülő érettségi és szakmai vizsgák nincsenek veszélyben!
Az új oktatási munkarenddel kapcsolatos módszertani ajánlásokat Maruzsa Zoltán államtitkár úr által vezetett oktatási akciócsoport a következő hét folyamán kidolgozza és eljuttatja valamennyi intézménybe. Az új oktatási munkarenddel kapcsolatos rendelkezéseket ezen a hétvégén megjelenő rendelet fogja tartalmazni.

Kérjük Önöket, hogy kövessék Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs tájékoztatóját! Az intézményt érintő legfontosabb ismeretközlési platform az iskola weboldala, a www.bkszc.hu, valamint az oldalról linkelhető tagiskolai weblapok!

Kérjük, kövessék gyermekeik mindennapjait most egy picit még nagyobb odafigyeléssel, mert néhány tanuló biztosan elveszettebbnek fogja magát érezni ebben az új helyzetben.

Hamarosan friss hírekkel jelentkezünk!

Tisztelt Kollégák!

A fentiek alapján kérjük Önöket, hogy készüljenek a távoktatáshoz szükséges körülmények kialakítására, a jelenlegi miniszterelnöki tájékoztatáson túl további információt nyújtunk, amint a tematikus kormányhatározat megjelenik. Kérem kövessék figyelemmel az intézmény weboldalát!

Az alábbi linken megtalálják a módszertani ajánlást a digitális munkarendre vonatkozólag:

Üdvözlettel:

Budapesti Komplex SZC vezetése