Két első helyezés a Tradicionális Magyar Konyha versenyen

Első alkalommal rendezték meg “Tradicionális Magyar Konyha – a mai kor igényeinek megfelelően” elnevezésű  országos gasztronómiai meghívásos minősítő verseny – Gieler György emlékversenyt. A rendezvényre 2016. május 3-án, Budapesten a Thököly étteremben került sor.

A verseny kiírói és támogatói rendkívül fontosnak tartják a magyar hagyományok ápolását, ezen belül is a tradicionális magyar konyha értékeinek megőrzését, terjesztését, és továbbfejlesztését a mai kor igényeinek megfelelően.

A verseny fő célja:
– A tradicionális magyar konyha értékeinek, ízvilágának megőrzése mellett a mai kor divatjának megfelelő tálalási lehetőségek bemutatása, konyhaművészi szinten.
– A magyaros konyhát üzemeltető éttermek, a magyar konyha dicsőségének, image-ének visszaállítása, hogy büszkék lehessünk újra a magyaros konyhára.
– Új brand bevezetése a piacon, a „Tradicionális Magyar Konyha” (Traditional Hungarian Cuisine) márkanév bevezetése a köztudatba. A döntő díjazottjai jogosultak az új márkanév használatára.

A versenyen a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Speciális Szakiskolájának tanulói is részt vettek, két végzős tanulónk: Amler Péter és Réti László pedig előétel és desszert kategóriában nagy örömünkre első helyezést értek el!

Gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak!

Megosztom