
Első alkalommal rendezték meg “Tradicionális Magyar Konyha – a mai kor igényeinek megfelelően” elnevezésű országos gasztronómiai meghívásos minősítő verseny – Gieler György emlékversenyt. A rendezvényre 2016. május 3-án, Budapesten a Thököly étteremben került sor.
A verseny kiírói és támogatói rendkívül fontosnak tartják a magyar hagyományok ápolását, ezen belül is a tradicionális magyar konyha értékeinek megőrzését, terjesztését, és továbbfejlesztését a mai kor igényeinek megfelelően.
A verseny fő célja:
– A tradicionális magyar konyha értékeinek, ízvilágának megőrzése mellett a mai kor divatjának megfelelő tálalási lehetőségek bemutatása, konyhaművészi szinten.
– A magyaros konyhát üzemeltető éttermek, a magyar konyha dicsőségének, image-ének visszaállítása, hogy büszkék lehessünk újra a magyaros konyhára.
– Új brand bevezetése a piacon, a „Tradicionális Magyar Konyha” (Traditional Hungarian Cuisine) márkanév bevezetése a köztudatba. A döntő díjazottjai jogosultak az új márkanév használatára.
A versenyen a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Speciális Szakiskolájának tanulói is részt vettek, két végzős tanulónk: Amler Péter és Réti László pedig előétel és desszert kategóriában nagy örömünkre első helyezést értek el!
Gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak!