Nagyváradi diákok jártak szakmai gyakorlaton a BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

A BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumába 2 hetes szakmai gyakorlatra érkezett Nagyváradról a Traian Vuia Műszaki Kollégiuma 5 tanulója és kísérőtanáruk.

A gyakorlat során különböző hajfonatokat, hajszövést, száraz hajformázást, illetve nappali és alkalmi sminkkészítést gyakoroltak a tanulók. Meglátogattak egy professzionális kozmetikumokat gyártó és fogalmazó magyar céget, illetve egy szépségszalont. A kozmetikusok megismerkednek a magyar kozmetikusképzés különlegességeivel, nagyjaival, a hungarikumokkal. Élmény volt megismerni a külhoni képzés rendjét, és a tanulóknak összehasonlítani a két képzési rendszert.

A gyakorlat ideje alatt került megrendezésre Erzsébet-napi ünnepségsorozat, amely iskolánk legnagyobb szakmai megmérettetése. Egy tanuló a „Fantázia világa” maszkversenyen indult el társát sminkelve, míg ketten a csapatverseny keretében késztettek korhű frizurát és sminket harmadik társuknak. A sok-sok munka és lelkiismeretes felkészítés meghozta gyümölcsét, a nagyváradi csapat 1. helyezést ért el a versenyen. Gratulálunk!

Szabad idejükben kulturális programokon vette részt. Meglátogatták a Várat, a Margit-szigetet a Városligetet. Nagyon élvezték a Csodák Palotáját és az Állatkertet is.

A szakmai gyakorlatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati támogatása tette lehetővé.

Megosztom