„Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” – kitüntetésben részesült a Budapesti Komplex SzC Pogány Frigyes Technikum

„Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj”

Az 1989-ben alapított BKSZC Pogány Frigyes Technikuma tavaly ünnepelte 30. évfordulóját. Az iskola telephelye a XVIII. kerületben van, ezért a beiskolázási körzetét is jórészt ez a kerület teszi ki.
Az iskola az alapítása óta folyamatosan olyan diákokkal foglalkozik, akik az általános iskolai teljesítményük alapján esélyt sem kapnak elitebbnek számító középiskolákban. Ezeket a tanulókat juttatja el a sikeres érettségi vizsgához, a székképző évfolyamon pedig a komplex szakmai vizsgához.
Az építőipari szakképzésben végzett kiemelkedő munkájáért 2005-ben Forter Gyula kitüntetést vehetett át a szakmai munkaközösség a Nemzeti Kulturális Minisztériumtól.
A nevelőtestület mindig oroszlánrészt vállal a Kerületi Diákhetek rendezvényeiben szervezőként, lebonyolítóként, versenyeztetőként is
A hejőkeresztúri Komplex Instrukciós Program megalkotója személyesen adományozta a “Minősített Iskola” címet 2018-ban a tagintézménynek. Ezzel a címmel jelenleg 6 iskola büszkélkedhet az országban.
A módszertani munkaközösség kiváló munkájáért a miniszter Dicsérő Oklevelét vehette át az intézmény
A nevelőtestület szakmai munkájának magas színvonalát bizonyítja, hogy a tavalyi tanévben végzett munkája alapján a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ felmérése szerint az iskola Budapest második legjobb szagimnáziumának sorolódott be.
A kitüntetés adományozásával Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányazának Képviselő-testülete elismerését fejezi ki a hátrányos helyzetű tanulók nevelési-oktatási feladatainak magas szintű ellátásáért.

Megosztom