Pont Ott Parti-2017. július 26.

2017-ben a XI. kerületben található Rio adott otthont a fővárosban megszervezésre kerülő Pont Ott Parti számára, mely minden évben a nyár egyik csúcspontját (vagy adott esetben mélypontját) jelenti mindazoknak, akik 2017 szeptemberében szeretnék megkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat.
A Rioban már délután háromkor kezdetét vette a rendezvénysorozat, melynek keretein belül kerekasztal beszélgetésekre, testmozgásra, és persze koncertekre is számíthattak az egészen este nyolcig tűkön ülő, álló, fekvő fiatalok. A fő attrakció a pontszámok kihirdetését követően a Drop The Cheese bulija volt, de hat órától még Bye Alex és a Slepp segített levezetni az összegyűlt feszültséget. Akik egy kis testmozgásra vágytak, őket Rubint Réka mozgatta át alaposan.
Idén a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum is jelen volt az eseményen, és bemutatta a fiataloknak azokat a lehetőségeket, amelyeket a felnőttoktatás nyújt számukra.
A felnőttoktatásban megvalósuló képzéseknek nagyon sok előnyük van. A szakirányú OKJ-s képzések +32 ponttal segítenek hozzá az egyetemi felvételihez.
Amennyiben úgy alakul, hogy kimarad egy év az egyetem előtt, közben lehetőség van egy szakmát megszerezni, így amennyiben munkát vállalna a diák a tanulmányai alatt a későbbiekben, úgy a szakképzettség magasabb órabért is jelent majd.
Nagyon jó hangulatban zajlottak a délutáni események, amit a képek is jól tükröznek!

Megosztom