Svéd küldöttség látogatása

2017. március 21-én a svédországi Helsingborból szakmai küldöttség érkezett a Budapesti Komplex SzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájába.

 A csoportot Sven Olof igazgató vezette.

Az esemény résztvevőit Kellnerné Füzi Mária tagintézményvezető fogadta iskolánk könyvtárában.  A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum nevében Bánátfy Andrea szakmai főigazgató-helyettes köszöntötte a svéd küldöttség tagjait, akik tapasztalatszerzés miatt keresték fel iskolánkat.

A küldöttség nagy érdeklődéssel hallgatta az intézménybemutatását és az oktatott szakmákról tartott tájékoztatót.  Az ismertetés utána a vendégek kérdéseket tettek fel az őket érdeklő témákban.

 Megállapították, hogy Svédországban ugyanolyan gondokkal küzd a szakképzés, mint hazánkban.

A látogatás következő részében Fekete Zoltán szakoktató bemutatta az Euroskills és Worldskills versenyeken elért eddigi eredményeket. Kitért a 2016-ban Svédországban rendezett Euroskills versenyre, ahonnan Stadler Bence ezüstéremmel, Liszi Roland pedig kiválósági éremmel tért haza. Mindketten intézményünk nemrég felújított 8. műhelyében készültek a versenyre. A svédek közül néhányan személyesen is látták versenyzőinket a Göteborgban rendezett verseny.

Az előadás után a látogatók megtekintették az intézményt, megismerkedtek az iskolai élettel és a műhelyben folyó munkával és közben kötetlen beszélgetést folytattak iskolánk pedagógusaival.

A küldöttség tagjait az iskola megvendégelte, hogy még kellemesebbé tegyék a látogatást.

Megosztom