Szakmák Éjszakája a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumban

Eltérően a hagyományos pályaválasztási programoktól, a Szakmák Éjszakáját, az esti kikapcsolódásnak is tekinthető programot szabadidős, családi tevékenységként szervezik meg a magyarországi szakképzési centrumok.
A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum is ezt a koncepciót követte idén. 8 tagintézmény saját helyszínen, 2 tagintézmény vendégként más iskolákban mutatta be, hogy milyen izgalmas szakmákat tanulhatnak náluk az érdeklődők.
A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek. Abban is újszerű ez a rendezvény, hogy nemcsak a közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatalokat invitáljuk erre az eseményre, hanem minden általános iskolás diákot, a középiskolás korosztályt és a felnőtteket is.
Idén a Faipar Napja volt a kiemelt téma, így a központi helyszín a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma lett.
A helyszínen járt az Iskolapad című műsor is, az általuk készített film bemutatja, hogy milyen nagyszerű hangulatban telt idén is ez a nap.

 

Megosztom