Szakmalandia a Construmán

SZAKMALANDIA a Construmán

Idén a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum nagy fába vágta fejszéjét. 11 iskolája több, mint 200 szakmáját telepíti ki három napra (április 12-14.) a Construma kiállításra azzal a céllal, hogy megmutassa: a szakmák lehetőséget adnak arra, hogy mindenki azt csinálja, amiben jó és amit igazán szeret. A 2.600 m2-en közel 200 szakmát lehet kipróbálni, megismerni és megszeretni.

Szakmalandia varázsvilágában nemzetközi díjakat nyert fiatalok mutatják meg, hogy a szakmájuk a mindenük, a munkájuk a hobbijuk, és hogy éppen ettől olyan sikeresek.

Szakmalandia mindenkinek szól:

  • a diákoknak, akik tudják, hogy mit ad egy jó szakma az érettségi mellé;
  • a már hivatással rendelkezőknek, akik váltanának és beteljesítenék életük álmát, azaz virágkötők, cukrászok vagy éppen ötvösök szeretnének lenni;
  • az örök fiatal nyugdíjasoknak, akik még tanulni szeretnének valamit, és persze azoknak is, akik már szakemberek, de egy jó állást keresnek.

A Budapesti Komplex SZC iskolái mindenki számára képesek értéket adni ingyenes OKJ-s képzéseikkel. 

Programok:

2018.04.12. (Csütörtök) Szakmabörze

Dolgozzunk együtt! Az ipar meghatározó szereplői és a szakmabeli fiatalok találkozása

2018.04.13. Szakmák Éjszakája

Válassz szakmát, hogy azt csinálhasd, amiben jó vagy és amit szeretsz!

Egész napos workshopok nyújtanak betekintést a szakemberek és iskoláink mindennapjaiba. A munka este 10-ig nem áll meg! Dolgozzunk és bulizzunk a csillagok alatt, hogy lásd: a világ akkor kerek, ha a szakmád egyben a hobbid is!

2018.04.14. Workshopok és bemutatók

Reggel 9-től délután 5-ig várunk mindenkit, hogy együtt dolgozhassunk. A diákjaink bevezetnek a foglalkozások dzsungelébe. Asztalos műhelyek, divattervezők, virágkötők, aranyművesek, fogtechnikusok, sminkesek, kőművesek és még sokan mások sorban állnak, hogy megmutassák, mit jelent jónak lenni abban, amit csinálunk.

Mondj egy foglalkozást, nálunk van!

Pénteki műsorvezető:
Zola, aki izgalmas emberekkel, izgalmas szakmákról fog beszélni

Fellépők:
A talpalávalót a New Level Empire húzza majd akusztikus koncertjével.

A Szakmalandia pavilon egyben a Construma hivatalos pihenőzónája. amely sportprogramoknak és innovatív játékoknak ad helyet. Varázsvilágunk sátortáborában pedig pihenésre nyílik lehetőség.

Helyszín:
Találkozzunk a 2-es kapu melletti rendezvénysátorban!

Megosztom