Szobafestő szaktanterem átadás

A festőtanulók szeptembertől megújult környezetben kezdték a tanévet az Ybl Iskolában.

Ünnepélyes keretek között átadásra került a felújított festő szaktanterem a Budapesti Komplex SZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskolában. Az átadáson jelen volt többek között Bánátfy Andrea, a BKSZC főigazgatója és Miavecz István, a PPG Trilak Kft. ügyvezető igazgatója, akik hangsúlyozták a gyártók és oktatási központok közötti együttműködés és a szakmai felhasználó-utánpótlás fontosságát.

A BKSZC és a PPG Trilak Kft. az EuroSkills és WorldSkills versenyek szakmai támogatóiként már évek óta szoros munkakapcsolatban állnak.

Célunk az volt, hogy hatékonyabban támogassuk az intézmény falain belül zajló festőoktatást a bemutató anyagokon túl is, ezért elkezdtük felmérni az igényeket és közösen gondolkodni a lehetőségeken. Ebből a közös ötletelésből született meg a szaktanterem kialakításának gondolata.

A szaktanterem elsősorban a festőtanulók részére készült, szemléltető eszközként szolgálja az oktatást. Az elméleti órák alkalmával ismertetésre kerülő termékek, anyagok közül több mint 20 féle bevonat és kiegészítő dekorációs termék látható a terem falain.

A PPG Trilak Kft. festékei mellett az Optima Forma Kft. Mester stukkóragasztóval, a Saarpor Hungaria Kft. Decosa polisztirol rozettákkal és díszlécekkel támogatta a projekt létrejöttét. A gyártók a termékek biztosításán túl a kivitelezést is megvalósították a nyáron, így a diákok a tanévet már a felújított tanteremben kezdhették meg.

Az Budapesti Komplex SZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola a fővárosban egyedi abban, hogy nappali oktatás keretein belül sajátíthatják el a diákok a festő, díszítő szakmai ismereteket.

A terem célja, hogy jobb rálátást, színes élményt, kellemes benyomást kapjanak a festő, díszítő szakmáról az érdeklődők, illetve kedvet kapjanak a festéshez mind az itt tanuló diákok, mind az ide látogató pályaválasztás előtt álló diákok.

 

 

 

Megosztom