Tanműhely átadás

A Worldskills 2015 Sao Paulo szakmai olimpián László Attila bútorasztalos szakmában fantasztikus teljesítménnyel 1. helyezést ért el, így megszerezte az első ARANYÉRMET hazánknak a Worldskills versenyeken. Attila lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, így kiérdemelte a Best of Nation / Nemzet legjobbja érmet is.

Mózer Gergely épületasztalos szakmában 6. helyezést ért el, kiváló teljesítményével és magas pontszámának köszönhetően Medallion for Excellence / kiválósági éremben részesült.

A két versenyző már az Euroskills 2014 Lille versenyen, a szakmák Európa-bajnokságán is részt vett, akkor 3 fős asztalos csapatban egy arany, két bronz és egy csapat ezüstérmet nyertek. Az épületasztalos egyéni versenyszámban Mózer Gergely aranyérmes, bútorasztalos szakmában László Attila bronzérmes, és faipari gépkezelő szakmában Kálnai Levente szintén bronzérmes lett. Csapatversenyben a Mózer Gergely, László Attila, Kálnai Levente alkotta magyar csapat ezüstérmet szerzett.

Fiatal asztalosaink 2012 óta folyamatosan hozzák az érmeket és a kiváló helyezéseket a nemzetközi versenyekről, köszönhetően a versenyzők, szakértők, felkészítők és a szponzorok profi szakmai-és csapatmunkájának.

A versenyzők felkészítését Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértők végezték a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola tanműhelyében.

A 8-as műhely fejlesztésének célja – többek között – a hazai tehetséges fiatalok számára a legkiválóbb háttér biztosítása. Versenyekre való felkészítés és felkészülés, nem utolsó sorban a majd Budapesten megrendezésre kerülő EuroSkill versenyen való legmagasabb szintű helytállás. A tanműhely megvalósulása szoros együttműködés eredménye, amely során a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a BKIK, a MKIK, a Hdidakt és a Festool közösen dolgozott együtt a jó ügy érdekében.

Az elmúlt években fiatal asztalosaink történelmi sikereket értek el az Euroskills és a Worldskills versenyeken. Folyamatosan hozták az érmeket és a kiváló helyezéseket a nemzetközi versenyekről épületasztalos és bútorasztalos szakmában egyaránt.

Versenyről versenyre folyamatosan fejlődnünk kell, hiszen csak így lehet lépést tartani a versenytársakkal.

Idén egy újabb nagy lépéssel, régi álmunk vált valóra azzal, hogy elkészült egy olyan világszínvonalú tanműhely, ahol minden feltétel adott a tehetséggondozásra, és a versenyzők legmagasabb szintű felkészítésére.

  1. május 30-án a tanműhely hivatalosan is átadásra került a fiatal tehetségek számára.

A legkorszerűbb technológiával felszerelt, nemzetközi színvonalú műhely tökéletes környezetet biztosít a nyugodt, hatékony felkészülésre.

Ezzel, reményeink szerint, elindult egy új folyamat, amely a hazai szakképzés színvonalát még magasabbra tudja majd emelni, és kiváló szakemberek képzését teszi lehetővé.

Megosztom