Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börze

Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya a fiatalok munkaerő-piaci integrációját segítő és prevenciós feladatai körében 2019. március 5-én negyedik alkalommal szervezte meg a „Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börze” elnevezésű rendezvényét a MOM Sport Központban.

A program célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, amely hozzájárul a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, valamint hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézmény szinten, ezzel hozzájárulva a pályaválasztás pedagógia-szakmai jellegű feladataihoz.

A rendezvényre a fővárosban működő általános iskolák, gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők kapnak meghívást.
A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum idén is jelen volt kiállítóként, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően. Rengeteg érdeklődő látogatott el standunkra, ahol felvilágosítást kaphatott a szakképzés kapcsán felmerült bármely kérdésére. Az általános iskolások nagy kedvence volt újra a matricatetoválás, amelyet a nálunk oktatott szakmákra jellemző grafikák díszítenek.

Az előző évek sikeren felbuzdulva ebben az évben is egész napos színpadi programmal készültek a szakképzés jegyében. A délelőtti programban a „Sikeres szakmák sikeres mesterei” témában Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz rapper, Kiso rádiós műsorvezető, Szujó Zoltán sportriporter mondta el pályaválasztása / szakmaválasztása történetét és a sikerhez vezető útját. Újdonságként további 15 sikeres fiatal civil szakember mutatkozott be – köztük Nagy Ádám János is, aki a tavalyi EuroSkills versenyen épületasztalos kategóriában bajnok lett. Közülük többen a fővárosi hiányszakmák körébe tartozó foglalkozásokban tevékenykednek kiemelkedően, így az ő tapasztalatuk, történetük különösen hasznos és követendő példát mutathat a látogatók számára.

Megosztom