Szakiskola

21 811 01 Konyhai kisegítő

  • Iskola rendszerű képzési idő: 1+2 év, ingyenes

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztán tartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és félkész anyagokat. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

FEOR száma FEOR megnevezése Betölthető munkakör(ök)
9236 Konyhai kisegítő Konyhai kisegítő
Konyhalegény
Konyhalány
Konyhai dolgozó
Ételkiosztó, tálaló

Adatok

  • Képzés: 21 811 01 Konyhai kisegítő
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Részszakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
  • Képzés munkarendje: Nappali
  • Megjegyzés: Szakiskola: Az intézményünkben a tanulmányok megkezdésének alapfeltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen a Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértõi és Rehabilitációs Bizottság érvényes szakvéleményével, mely azt bizonyítja, hogy a tanuló tanulásban akadályozott (BNO: F70).
  • Képzési forma: Szakiskola