Szakiskola

31 811 02 Gyorséttermi ételeladó

  • Iskola rendszerű képzési idő: 1+2 év, ingyenes

A Gyorséttermi ételeladó alapvető feladata az ételbárok, gyors-étkezőhelyek, büfék, falatozók vendégeinek ellátása étellel, itallal. Szakszerű értékesítő munkát végez pulton keresztüli kiszolgálással, és ha szükséges felszolgálással. Munkaterülete a termelő és értékesítőhely, ahol helyben fogyasztásra és elvitelre készíti és értékesíti a termékeket.

FEOR száma FEOR megnevezése Betölthető munkakör(ök)
9235 Gyorséttermi eladó Gyorsétel készítő és eladó
Hidegbüfé eladó

Adatok

  • Képzés: 31 811 02 Gyorséttermi ételeladó
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Részszakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a Vendéglátás turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
  • Képzés munkarendje: Nappali, Esti, Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
  • Iskolarendszeren kívüli képzési idő: 480-720 óra
  • Megjegyzés: Szakiskola: Az intézményünkben a tanulmányok megkezdésének alapfeltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen a Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértõi és Rehabilitációs Bizottság érvényes szakvéleményével, mely azt bizonyítja, hogy a tanuló tanulásban akadályozott (BNO: F70).
  • Képzési forma: Szakiskola