Szakközépiskola

34 811 01 Cukrász (2 éves, befejezett 10. évfolyamot követően)

  • Iskola rendszerű képzési idő: 2 év, ingyenes

A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért.

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
5135 Cukrász Süteménykészítő
Tortakészítő
Fagylaltkészítő
Marcipánfigura készítő
Karamell dísz készítő
Bonbonkészítő

Adatok

  • Képzés: 34 811 01 Cukrász (2 éves, befejezett 10. évfolyamot követően)
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: Befejezett 10. évfolyam
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Nappali
  • Képzési forma: Szakközépiskola

Iskolák, ahol megtalálható:

További képzési formák: