Szakiskola

Élelmiszer-eladó EF

  • Iskola rendszerű képzési idő: 1+2 év, ingyenes

Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a
legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat.
Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket.
Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos
értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási
eljárásokat.
Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a
helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális
berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági
előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.
Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű
bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott
termékinformációk megfelelőségéről.

Megosztom

Adatok

  • Képzés: Élelmiszer-eladó EF
  • Ágazati besorolás: Kereskedelem
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Nappali
  • Megjegyzés: Szakiskola: Az intézményünkben a tanulmányok megkezdésének alapfeltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen a Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság érvényes szakvéleményével, mely azt bizonyítja, hogy a tanuló tanulásban akadályozott.
  • Képzési forma: Szakiskola