Szakiskola
Élelmiszer-eladó EF
- Iskola rendszerű képzési idő: 1+2 év, ingyenes
Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a
legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat.
Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket.
Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos
értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási
eljárásokat.
Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a
helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális
berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági
előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.
Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű
bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott
termékinformációk megfelelőségéről.