Ingyenes Szakmai oktatás felnőttképzésben

Kéz- és lábápoló technikus

 • Iskola rendszerű képzési idő: 998/1051 óra (2 év), ingyenes

Választható szakmairányok: Kézápoló és körömkozmetikus szakmairány, Speciális lábápoló szakmairány. Esztétikai és ápoló feladatokat végez kézen és lábon, ápoló és díszítő anyagok, technológiák alkalmazásával.

Kézápoló és körömkozmetikus szakmairány (998 óra):

A kézápoló és körömkozmetikus az egészséges kéz könyöktől ujjhegyig történő szakszerű, tervszerű, biztonságos kezelését, ápolását, díszítését, illetve az egészséges kézen/körmön a műköröm szakszerű, egészséget nem veszélyeztető felépítését, töltését, díszítését, annak eltávolítását végzi speciális anyagokkal, eszközökkel és technológiákkal. A szolgáltatás során a diagnosztizálás eredménye alapján meghozott felelős döntéssel kezelési tervet állít fel, előkészíti a szolgáltatást, hagyományos, vagy francia manikűrt végez. Sablonos, tipes vagy körömágyhosszabbító technikával, porcelán, zselé, vagy egyéb korszerű, professzionális anyagok alkalmazásával műköröm építést végez. Az adott körömnek megfelelően elvégzi a töltést és javítást, a kreatív, korszerű, mindenkori divatnak megfelelő díszítést, egyénre szabott ápolást. Szakszerűen távolítja el a műkörmöt. Tevékenysége során szolgáltat, tanácsadást végez és értékesít. A körömszalon üzemeltetése során vendégkapcsolati, digitális adatrögzítési, pénzforgalmi adminisztratív és higiéniai feladatokat is ellát.

Speciális lábápoló szakmairány (1051 óra):

A speciális lábápoló az egészség megőrzés és a prevenció szem előtt tartásával kezeli az egészséges lábat és a betegség vagy túlterhelés következtében lábon kialakult bőr és köröm elváltozásokat. Állapotfelmérést végez kikérdezéssel, tapintással, megfigyeléssel és szükség esetén diagnosztikai eszközök alkalmazásával. Eredménytől függően dönt az orvosi konzultáció szükségességéről. Az állapotfelmérés eredményének megfelelően megtervezi a személyre szabott kezelést, kiválasztja a célszerű anyagokat, eszközöket, technológiát. Felelős döntésének és a biztonsági szabályoknak megfelelően elvégzi a kezelést a kezelési terv alapján. A kezelési folyamat elvégzése során kézi, gépi, kombinált technológiát alkalmaz. Körömszabályozást, körömkorrekciót, nyomáspont mérést végez. Fertőtlenít, sterilizál, szükség esetén sebfedést végez. A kezelési tervnek megfelelően elvégzi az utókezelést. A kezelési eredmény szinten tartásához készítményt ajánl és értékesít. Elvégzi a speciális lábápoló szalon működtetéséhez szükséges adminisztrációs és higiéniai feladatokat.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Alkalmazóképes tudás és felelősségteljes precíz munkavégzés, empatikus magatartás. Jó ízlés, a divat iránti fogékonyság, kreativitás.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 • képes a kéz- és lábápoló szalon működésének megtervezésére és a mindenkori hatályos jogszabályok szerinti működtetésére;
 • felkészül a kéz-és lábápoló szépészeti szolgáltatás feladataira;
 • megtervezi és előkészíti a szolgáltatást és a kezelési tervnek megfelelően elvégzi a kéz-és lábápolás folyamatát;
 • elvégzi a köröm ápolását klasszikus-, francia vagy japán manikűr technológia alkalmazásával;
 • elvégzi az esztétikai lábápolását;
 • megtervezi és elvégzi a bőr és köröm ápolási folyamatait kézen és lábon;
 • a kéz és a láb körmein és a bőrön díszítést végez;
 • kéz- és lábápoláshoz kapcsolódó egyéb feladatokat végez;
 • Elvégez a szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb napi feladatokat.

 

Ajánlott minden fiatal számára, aki fontosnak tartja az egészség megőrzését, az igényes, ápolt, divatos megjelenést és empatikus magatartással, kézügyességgel, kreativitással kíván segíteni a szolgáltatást igénybe vevőknek.

 

A képzés tervezett időpontjai a 2021 szeptemberben induló tanévben:

Hétfőtől-szombatig, heti 3 nap, H-P 16:00-20:00, Sz 8:00-14:00

A képzésre jelentkezők száma elérte a lehetséges maximumot, így a jelentkezés jelenleg nem lehetséges.

Megosztom

Adatok

 • Képzés: Kéz- és lábápoló technikus
 • Ágazati besorolás: Szépészet
 • Megszerezhető képesítés: Szakma
 • Iskolai vagy szakmai előképzettség: Érettségi végzettség megléte feltétel. Szakmai ismeretekkel rendelkező jelentkező esetén beszámítás lehetséges, mellyel a képzési idő lerövidíthető.
 • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
 • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
 • Képzés munkarendje: Iskolarendszerű felnőttképzés
 • Képzési forma: Ingyenes Szakmai oktatás felnőttképzésben

A jelentkezés pillanatnyilag szünetel.
Kérjük, látogasson vissza később!