Szakközépiskola - Kifutó rendszerben
34 811 04 Szakács (2 éves, befejezett 10. évfolyamot követően)
- Iskola rendszerű képzési idő: 2 év, ingyenes
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök: | ||
Feor száma: | Feor megnevezése: | Betölthető munkakörök: |
5134 | Szakács | Étkezdei szakács Grill szakács Hajószakács Hidegkonyhai szakács Közétkeztetési szakács Melegkonyhai szakács Pizzakészítő szakács |