Ingyenes Szakmai oktatás felnőttképzésben

Szakács

  • Iskola rendszerű képzési idő: 2 év, ingyenes
  • Következő képzés kezdése: 2020-09-01

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

 

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

Megosztom

Adatok

  • Képzés: Szakács
  • Ágazati besorolás: Turizmus-vendéglátás
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Ingyenes Szakmai oktatás felnőttképzésben

Jelentkezés

Szakács

Név:

Születési név:

Nem:

Születési hely:

Születési idő:

Állandó lakcím:

Bejelentett tartózkodási hely:

Adóazonosító:

TAJ-szám:

Személyi igazolvány száma:

Állampolgárságra vonatkozó adatok:

Magyar állampolgársággal nem rendelkezők esetén:

Oktatási azonosító, ha van:

Elérhetőségek:

Szakképzettségre vonatkozó adatok:

Választott intézmény:

Választott munkarend:

Egyéb:

Tudomásul veszem, hogy a jelentkezési lap benyújtása nem jelenti a képzésre történő automatikus felvételt! Az iskola a jelentkezői létszám és a szabad keretszámok együttes figyelembevételével dönt a jelentkező felvételéről, illetve elutasításáról.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Adataimnak a képzéssel kapcsolatos felhasználásához hozzájárulok.

A képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételeket ismerem és tudomásul veszem.

A képzésnél feltüntetett órarend tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk! A képzés indulásának pontos dátumáról és a beiratkozás időpontjáról az intézmény értesíteni fogja.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot


Iskolák, ahol megtalálható:

További képzési formák: