Felnőttoktatás

54 811 01 Vendéglátásszervező

  • Iskola rendszerű képzési idő: 2 év, ingyenes

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

FEOR száma FEOR megnevezése A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
 1332  Vendéglátó tevékenységet  Bárvezető
 folytató egység vezetője  Cukrászdavezető
 Csárda üzletvezetője
 Étterem üzletvezetője
 Éttermi és rendezvényigazgató
 Éttermi igazgató
 Éttermi üzletvezető
 Hidegkonyha-vezető
 Kertvendéglő üzletvezetője
 Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
 Népkonyha vezetője
 Szállodai cukrászda üzletvezetője
 Szállodai salátabár üzletvezetője
 Vendéglő üzletvezetője
 5131  Vendéglős  Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
 Büfé-, bisztróvezető
 Cukrászda-, fagylaltozó vezető (1-2 személyes)
 Eszpresszó-, kávézóvezető
 Étkezdés
 Italboltvezető (1-2 személyes)
 Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
 Kifőzdés
 Kocsmáros
 Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
 Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
 Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
 5132  Pincér  Étkezőkocsi felszolgáló
 Éttermi felszolgáló
 Főpincér
 Hajópincér
 Italpincér
 5133  Pultos  Csapos
 Italmérő
 Mixer
 5134  Szakács  Étkezdei szakács
 Grill szakács
 Hajószakács
 Közétkeztetési szakács
 Melegkonyhai szakács
 Pizzakészítő szakács
 Segédszakács

Adatok

  • Képzés: 54 811 01 Vendéglátásszervező
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: Érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti, Nappali
  • Képzési forma: Felnőttoktatás

A jelentkezés pillanatnyilag szünetel.
Kérjük, látogasson vissza később!