Nemzetköziesítési stratégia

KÜLDETÉSNYILATKOZAT

Centrumunk a tagintézmények együttműködésével elkötelezte magát amellett, hogy olyan szakemberekké képezzük az intézményekben tanuló diákokat, akik nemzetközi színtereken is versenyképes tudással felvértezve, aktív állampolgárokként képesek alkalmazkodni a folyton változó munkaerőpiaci kihívásokhoz. Feladatunknak tartjuk, hogy megtaláljuk és megismerjük a kihívásoknak leginkább megfelelő, hatékony pedagógiai gyakorlatokat a magyar és európai példák alapján és ezeket alkalmazzuk a mindennapi munkánkban, valamint megosszuk másokkal és a diákokat ezen szemlélet alapján oktassuk. A tehetségeket kiemeljük, az elmaradókat felzárkóztatjuk, hogy képesek legyünk minden egyéni tanulási utat támogatni.

 

JÖVŐKÉP

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Magyarország egyik legnagyobb szakképzési centruma, ezért a céges kapcsolatrendszer annyira szerteágazó, hogy a nálunk végzett diákok szinte azonnal el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A tanulóink többnyire azoknál a vállalatoknál kezdik el a szakmai életüket, akiknél a tanulói jogviszonyuk alatt szakmai gyakorlatot végeztek. Szintén a szoros együttműködéseknek köszönhetően folyamatosan reagálunk a változó képzési igényekre, mivel a képzési struktúránk jövőbe mutató és innovatív. Az EU projekteknek köszönhetően zöld beruházásokat is megvalósítunk már, így minden iskolánk Ökoiskola. Továbbá, kutatás-fejlesztési projektekben veszünk részt annak érdekében, hogy a változó piaci igényekhez gyorsan tudjunk alkalmazkodni.

 

NEMZETKÖZIESÍTÉSI STRATÉGIA

A diákok és az oktatók számára is egyaránt biztosítunk külföldi képzési lehetőséget, ezért egyes partnerekkel közös képzési programokat alakítunk ki annak érdekében, hogy a tanulók már a középiskolai tanulmányaik alatt is szakmai tapasztalatokat szerezhessenek egy idegen nyelvi környezetben. Világ és európai színvonalon is ismertek és elismertek vagyunk, a SKILLS versenyeken több szakmacsoportunk is megjelenik évről-évre és a versenyzők többsége a mi iskoláinkból kerül ki. Tanáraink külföldi tapasztalatszerzésén keresztül a tanulók számos új és innovatív szemléletet ismernek meg, mely segíti az iskolák módszertani kultúrájának megújulását a változó generációs igények szerint. Az önképzés és az idegen nyelvi környezetben történő fejlődés elvárt igény a nálunk oktató tanárok részéről. Minden szakma esetében rendelkezünk kidolgozott és kipróbált digitális tananyaggal, mellyel bármilyen változó kihívásra reagálni tudunk, diákjainkat a képességeik szerint differentáljuk. A végzett tanulóink az ALUMNI programjainkba szívesen térnek vissza, illetve cserélnek tapasztalatot egymással. Mindemellett, sokak a tanulmányaik befejezését követően, munkavállalóként oktatják az iskoláinkban tanuló diákokat.

Megosztom