Gyakran ismételt kérdések a Speak Your Job képzésekkel kapcsolatban

Gyakran ismételt kérdések a VEKOP-8.5.1-17-2017-00003, „SPEAK YOUR JOB” elnevezésű program ingyenes angol és német nyelvi képzéseihez.

120 órás, EU forrásból megvalósuló, 16-65 év közötti budapesti vagy Pest megyei lakcímmel (tartózkodási címmel) rendelkező hallgatók számára ingyenes nyelvi képzéseket indítunk angol és német nyelvből. A jelentkezés feltétele továbbá, hogy ne rendelkezz egyetemi vagy felsőfokú diplomával. A projekt főkedvezményezettje a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum.

Kik jelentkezhetnek?

A felhívás közvetlen célcsoportja munkaképes (16-65 év) korú, idegen nyelvből készségekkel nem vagy alacsony szinten rendelkező, legfeljebb középfokú végzettségű, vagy szakképesítéssel rendelkező lakosság.
A felhívás kiemelt célcsoportját képezik a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7.§ (1) d-f) pontjában meghatározott köznevelési intézményekkel tanulói jogviszonyban álló, nem tanköteles korú, 16-25 év közötti személyek.
A képzésben részt vehet bármely – fenti feltételeknek megfelelő – magyar állampolgárságú és minden olyan, külföldi állampolgárságú természetes személy is, aki Budapesten vagy Pest megyében lakhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és magyarországi munkavégzésre jogosító munkavállalási, vagy összevont kérelmezési eljárás alapján kiadott tartózkodási engedéllyel rendelkezik, vagy magyarországi munkavállalásához engedély nem szükséges.

Hol lesz a tanfolyam?

Budapesten, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tagiskolájában zajlanak a képzések.
Előreláthatólag mindegyik helyszínen indulnak csoportok, azonban az adott szinten és időpontban induló csoportok száma a beiratkozók számától és szintjétől, illetve a tagiskolák befogadóképességétől függ. Végleges információval a beiratkozáskor tudunk szolgálni.

 1. 1203 Budapest, Kossuth Lajos utca 35.
 2. 1149 Budapest, Egressy út 36.
 3. 1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40.
 4. 1089 Budapest, Elnök utca 3.
 5. 1133 Budapest, Vág u. 12-14.
 6. 1183 Budapest, Thököly út 11.
 7. 1087 Budapest, Mosonyi u. 6.
 8. 1119 Budapest, Leiningen utca 27-35.
 9. 1211 Budapest, Tanműhely köz 7.
 10. 1149 Budapest, Várna utca 21/B.
 11. 1141 Budapest, Öv utca 29-33.

Hogyan tudok előregisztrálni?

A képzés oldalán a Jelentkezem gomb megnyomásával megjelenő űrlap segítségével.

Mi történik az előregisztráció után?

Az előregisztráció után rövid tájékoztatót küldünk a projekt menetéről, illetve egyeztetjük a szintfelmérés időpontját és helyszínét.

Milyen nyelven indulnak tanfolyamok?

Angol és német nyelvtanfolyamok indítását tervezzük.

Milyen szinten indulnak a tanfolyamok?

A tanfolyamok kezdőtől haladó szintig indulnak. Középfokú szint felett nem indulnak tanfolyamok.

Honnan tudom, hogy milyen szinten vagyok?

A beiratkozáskor személyes szintfelmérésen kell részt venned, amely során teljes képet kapsz a nyelvi szintedről. A szintfelmérés időpontjáról és helyszínéről tájékoztatót fogunk küldeni.

Hogyan zajlik a szintfelmérés?

A szintfelmérésre a beiratkozás napján kerül sor. A beiratkozás és a szintfelmérés körülbelül 1 órát vesz igénybe. A szintfelmérés mindenki számára kötelező.

Mit hozzak magammal a beiratkozáskor?

A beiratkozáshoz a személyi igazolványra, lakcímkártyára (Budapesten vagy Pest megyében bejelentett lakhely vagy tartózkodási hely), adókártyára, Taj kártyára, és a legmagasabb iskolai végzettségedet igazoló okiratra lesz szükség.

Milyen szerződéseket kell kötnöm?

A bevont személyeknek felnőttképzési és támogatási szerződést kell kötnie, ezen kívül
nyilatkoznia kell, hogy ezen képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott, felnőttképzés keretében megvalósuló idegen nyelvi képzésben.

Mi kell a képzések sikeres teljesítéséhez?

A képzések sikeres teljesítéséhez a záróvizsga minimum 60%-os teljesítése szükséges, illetve a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot, vagyis 24 órát.

Mi van, ha nem sikerül teljesíteni a képzést?

A megengedett 20 %-os hiányzás elérését követően, a résztvevőnek lehetősége van pótórán részt vennie, ha nem kíván élni a lehetőséggel, a FIR rendszerben kimaradtként lejelentjük, és a teljes tanfolyam díját (950 Ft/45 perc) visszamenőleg meg kell térítenie a képző részére.

Milyen tankönyvből tanulunk?

Angol tanfolyamok esetében a Pearson Longman Kiadó Success című tankönyvsorozatból folyik majd az oktatás. Német nyelvtanfolyamok esetében a Studio D című tankönyvcsaládot vesszük végig az órán.

Járhatok egyszerre több tanfolyamra is?

A projekt keretén belül egy tanfolyamra történő beiratkozásra van lehetőség.

Hány fővel indulnak a csoportok?

A csoportok 10-14 fővel indulnak.

Én nem járulok hozzá fénykép készítéséhez. Járhatok a tanfolyamra?

Ebben az esetben a pályázati kiírás szerint nem vehetsz részt a tanfolyamon, mivel a a tanfolyam alatt fotódokumentáció kötelező.

Érdekel a képzés?

Kattints ide!