Szakmai orientációs nyílt napok

 • Szívesen alkotnál Te is tárgyakat a legkorszerűbb technológiák felhasználásával?
 • Örömmel kipróbálnád a számítógépes 3D tárgytervezést?
 • Vonzanak a technológiai újdonságok?
 • Szeretsz alkotni egyedi dolgokat?
 • Érdekel, hogy hogyan működik a 3D nyomtatás?
 • Van kedvenc játék figurád, foci csapatod, jeled, filmlogód?
 • Gondoltál már arra, hogy tervezz egy sajátot, amit magadnál tudsz tartani akár egy kulcstartón is?
 • Szeretnél Te is 3D nyomtatott tárgyakat készíteni?
 • Szívesen kipróbálnál egy lézervágó/lézergravírozó berendezést?
 • Érdekelne, hogyan lehet a programkódolást barátságos módon elsajátítani?

Budapesti Komplex SZC Modell Divatiskolájában (1133 Budapest, Vág u. 12-14.) működő GRUND Digitális Közösségi Alkotóműhelyben szakmai orientációs programokat szervezünk.
Ha 10-16 éves, nyitott gondolkodású fiatal vagy és a fenti kérdések közül legalább 2-3 esetén IGEN a válaszod, akkor pont Téged keresünk, köztünk a helyed szakmai orientációs programunkon!

A program keretein belül az újdonságokra, a legkorszerűbb technológiák megismerésére nyitott 10-16 éves fiatalok kis csoportos foglalkozásokon (min. 8 fő) megismerkednek a számítógépes 3D tervezés alapjaival, a szálhúzásos 3D nyomtatás technológiájával, maguk terveznek és nyomtatnak kisebb tárgyakat.
A fiatalok felfedezik a lézervágás és a lézergravírozás műveletét, ezek segítségével pedig kartonból, papírból, textilből, rétegelt lemezből maguk tervezte tárgyakat.
A számítógépes programok nem igényelnek feltétlenül komoly szaktudást.

Egy kis kíváncsisággal, nyitottsággal, előzetes ismeretek nélkül is lehet percek alatt
működőképes kódokat, programokat írni micro:bit mikrokontrollerekre (a mikrokontroller egy piciny kis számítógép, ami a tenyeredben is elfér)amelyekkel bekapcsolhatunk mondjuk egy
lámpát, vagy egy feliratot is kiírhatunk.

Az egyes felsorolt technológiák megismerése közben készített apró tárgyak akár haza is vihetők.

Programjaink

 • Ismerkedés a 3D-vel: A résztvevők a 3D tárgytervezést ismerik meg, és széles spektrumú tárgyakat terveznek és díszíthetnek, melyet elektronikával fűszereznek.
  07.06. – 07.10.
 • Álmaid világa: A Fantázia-negyed felépítése 2D-3D technológiákon keresztül, melynek végén annak szuperhősévé válunk.
  07.13. – 07.17.
  07.20. – 07.27.
 • Smart Home project-okosház, a “Jövő épülete”: A kis makerek előtt lerántjuk a leplet a titokról, hogy mitől „okos” egy okos ház, és hogyan készíthető el.
  07.27. – 07.31.
 • Rend a lelke mindennek: A gyerekek a hétköznapjaikat rendszerező 3D-s tárgyak tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak.
  08.03. – 08.07.

Programok bemutatása

Smart Home Project:
Napjainkban a lakókörnyezet automatizálása rohamos ütemben fejlődik. Az okos rendszerek segítségével kényelmesebben, költséghatékonyabban és biztonságosabban irányíthatjuk otthonunk rendszereit.
Okos ház rendszerünk egyszerű csatlakozóelemekből és lézervágott falelemekből álló makett, amibe elektronikát szerelünk, amely vezérelve és szabályozva lesz az általunk programozott mikroelektronikával. Emellett megismerkednek a 3D nyomtatás alapjaival is.
Rend a lelke mindennek: A modern kor derekán életünk egyre rohanóbbá és bonyolultabbá válik, ezért a hétköznapi életünket megkönnyítő eszközöket vásárlunk. Mennyivel egyszerűbb, ha ezt mi magunk csináljuk!
A résztvevők lézervágó segítségével olyan tárgyakat hoznak létre, amelyeknek az elkészítése során megtapasztalhatják, hogy a 2D tervezésből hogyan jön létre egy 3D-s tárgy, és sablon segítségével hogyan hozhatnak létre új, egyedi 3D tárgyat. A kivitelezésekor minél többféle anyagot (fa, műanyag, textil, stb.) használnak fel, akár egymással is kombinálva.

Ismerkedés a 3D-vel:
A 21. század leginnovatívabb technológiája a 3D szoftverrel alkotott tárgyak és azok 3D nyomtatása. Manapság már szélesebb körben is hozzáférhető technológia, amely a kisebb méretektől a házak felépítésén át az emberi szövetek nyomtatásáig teret hódított.
A szoftver megismerése után különféle tárgyakat készítenek, megismerik az elektronikát- programozást, és az ügyesek egy saját táskával is gazdagnak.
Álmaid világa: Modern világunkban nem szabad elfelejteni, hogy használjuk a fantáziánkat, és merjünk álmodni, hogy ne csak gépekre, és programokra bízzuk magunkat. Merjünk
álmodozni, és legyünk saját képzeletbeli világunk hősei.

Rend a lelke mindennek:
A modern kor derekán életünk egyre rohanóbbá és bonyolultabbá válik, ezért a hétköznapi életünket megkönnyítő eszközöket vásárlunk. Mennyivel egyszerűbb, ha ezt mi magunk csináljuk!
A résztvevők lézervágó segítségével olyan tárgyakat hoznak létre, amelyeknek az elkészítése során megtapasztalhatják, hogy a 2D tervezésből hogyan jön létre egy 3D-s tárgy, és sablon segítségével hogyan hozhatnak létre új, egyedi 3D tárgyat. A kivitelezésekor minél többféle anyagot (fa, műanyag, textil, stb.) használnak fel, akár egymással is kombinálva.

Álmaid világa:
Modern világunkban nem szabad elfelejteni, hogy használjuk a fantáziánkat, és merjünk álmodni, hogy ne csak gépekre, és programokra bízzuk magunkat. Merjünk álmodozni, és legyünk saját képzeletbeli világunk hősei.
A programban a lézervágás, a 3D tervezés és nyomtatás, valamint elektronika is helyet kap, így épül fel egy Fantázia negyed épületrészletből, egyéb tereptárgyakból, szereplőből. Ez a kis Fantázia negyed várja hősét is, aki a program végén egy 3D maszkot készít magának és elfoglalja helyét ebben a Világban.

A programban a lézervágás, a 3D tervezés és nyomtatás, valamint elektronika is helyet kap, így épül fel egy Fantázia negyed épületrészletből, egyéb tereptárgyakból, szereplőből. Ez a kis Fantázia negyed várja hősét is, aki a program végén egy 3D maszkot készít magának és
elfoglalja helyét ebben a Világban.

Általános információk

A program tervezett időtartama reggel 09:00 órától délután 14:00. óráig tart, szünetekkel, heti 5 nap, melynek díja 15.000.- Ft.

A regisztráció jóváhagyását, a program indulását visszaigazoló e-mail megküldését követően az összeget a következő számlaszámra kérjük utalni:

Budapesti Komplex SzCMagyar Államkincstár 10032000-00335508-00000000

A megjegyzésben kérjük tüntesse fel a következő adatokat:
résztvevő neve, a választott időpont kezdőnapja, és a “DKA program” szavakat.

Az átutalás visszaigazolását kérjük, küldje el a kapcsolattartó részére a dka.grund@gmail.com címre.

A szünetekben az otthonról, magával hozott élelmiszert tudja a gyermek elfogyasztani, mert étkeztetést nem tudunk biztosítani.
A szakmai orientációs programok – nyílt napok szervezői fontosnak tartják közölni, hogy az adatvédelmi előírásokat betartva, a számunkra megküldött adatokat harmadik félnek nem adjuk át, azok nem hozzáférhetőek, valamint a program után ezen adatok törlésre kerülnek adatbázisunkból.

A programot csak a minimum létszámmal tudjuk indítani, kevesebb fővel a program nem indul.

A program előtt a kapcsolattartóval tud egyeztetni a dka.grund@gmail.com e-mail címen.

A jelentkezési lap kitöltése után érvényes a jelentkezés, az űrlapot ezen a linken érheti el:
https://bit.ly/dka_grund

Részvétel feltételei

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a gondviselőnek több dologról is nyilatkoznia kell.

A szülői nyilatkozatot a jelentkezést visszaigazoló e-mailben küldjük meg.

A gyermek csak aláírt nyilatkozat leadása után kezdheti meg a programot.  A programokon szívesen látjuk a szülőket, de nem szükséges a foglalkozás alatt végig maradniuk. Elegendő, ha reggel elhozza, délután pedig eljönnek érte. Lehetőség van arra is, hogy gyermeke egyedül, saját felelősségére érkezzen meg a program helyszínére, és onnét szintén egyedül, saját felelősségére menjen haza, a szülői nyilatkozat alapján.

Megosztom