Szakmák Éjszakája 2019 – Kaesz Gyula

Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
1149 Budapest Egressy út 36.
Tradicionális asztalos szerszámok bemutatása, megismertetése a látogatókkal
szakmakipróbáló
A hagyományos asztalos ipari kéziszerszámok bemutatása és az azokkal végezett munkafolyamatok megismertetése. A vállalkozó kedvű látogatók kipróbálhatják a fűrészelést, gyalulást a furdancsot, amerikánert, cigányfúrót, gérládát, gérstócot…
30 perc, 18:00 – 21:30, óránként
Bútor-összeszerelés és szerelvények beállítása.
szakmakipróbáló
A lapraszerelt bútor összeszerelése és szerelvényeinek szakszerű beállítása sok embernek okoztak és okoznak bosszúságot. A program keretén belül elsajátíthatják az összeszerelés egyszerű módját illetve azokat a kis trükköket, amivel a hozzá nem értésből adódó bosszúságot el lehet kerülni.
30 perc, 18:30 – 21:00, óránként
Iskolánk bemutatkozása, történetünk, jelenünk
bemutató
Kisfilm vetítése a Kaesz Gyula iskoláról, az iskolai élet sokszínűségéről és a lehetőségekről melyeket a nálunk tanuló diákok tapasztalhatnak meg, a látogatók pedig megtudhatják miért is jó hozzánk járni
30 perc, 18:00 – 22:00
EuroSkills, WorldSkills SkillsHungary bemutató
bemutató
Az EuroSkills és WorldSkills versenyeken részt vett versenyzők bemutatója és a bajnokokkal való beszélgetés lehetősége az érdeklődők számára. Megtudhatjuk milyen sikereket értek el, élménybeszámolót hallhatunk tőlük ill. kérdéseket tehetünk fel hogyan jutottak el a szakma csúcsára. Vendégeink lesznek:Stadler Bence, Liszi Roland.
30 perc, 18:00 – 20:30
Babzsák készítés egyénileg
szakmakipróbáló
Iskolánk kárpitos szakoktatóinak segítségével mindenki elkészítheti gyermeke számára az általános iskolában használatos babzsákot, fürdőszivacsot készíthetnek különböző formákban.
30 perc, 18:00 – 22:00
Papírsárkány készítése intarziás technikával
szakmakipróbáló
Senki ne essen kétségbe, ha a családban fellelhető „házisárkányt” nem tudja reptetni. Ezen a programon mindenki elkészítheti fából és vászonból azt a sárkányt ami biztosan tud majd repülni. A sárkányoknak kötelező nevet adni!
30 perc, 18:00 – 22:00
AutoCAD és Sketchup bemutató
interaktív
Iskolánk tanulói bemutatják a számítógépes tervezést, rajzolást. Az érdeklődők is kipróbálhatják a programokat és tanácsokat kérhetnek a programok használatával kapcsolatban.
30 perc, 18:00 – 21:30, óránként
Amit az akusztikus gitárról tudni érdemes
bemutató
Az akusztikus gitár felépítését, készítését, hangolását, esetleges hibáinak megszüntetését ismerheti meg illetve iskolánk szakoktatójának gitárjátékát hallgathatják meg az érdeklődők.
30 perc, 18:30 – 21:00, óránként
Ügyességi játékok kipróbálása
interaktív
Fából készült ügyességi játékokkal való szórakozás. Az érdeklődők kipróbálhatják egyensúlyérzéküket, térlátásukat, gyorsaságukat, logikájukat, türelmüket. Gólyalábazás, jenga, puzzle, piramis, harckocsi akadály, malom, csavar behajtás, szegelés.
30 perc, 18:00 – 22:00
Játékkészítés fa alapanyagokból saját kezűleg
szakmakipróbáló
Egyszerű faipari termékek készítése saját kézzel! Egy kis fúrás, fűrészelés, csiszolás, ragasztás, felületkezelés és már kész is a kulcstartó a poháralátét a pörgettyű és még sok-sok használható termék.
30 perc, 18:00 – 22:00
Vizsgaremek kiállítás
szakmakipróbáló
A diákok által a kötelező szakmai vizsgákra elkészített vizsgaremekekből kiállítást tekinthetnek meg látogatóink
30 perc, 18:00 – 22:00
Megosztom