Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 21.


hírszerkesztő

  • Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Együttműködési szerződést írt alá a Legrand Zrt. és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a , Budapesti Komplex SZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma (BKSZC) , a termet a BKSZC a Legrand Magyarország Zrt.-vel közösen alakította ki – hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Együttműködési szerződést írt alá a Legrand Zrt. és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a , Budapesti Komplex SZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma (BKSZC) , a termet a BKSZC a Legrand Magyarország Zrt.-vel közösen alakította ki – hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőtképzésért felelős helyettes államtitkára a szaktanterem átadásán elmondta, a szakképzés, a gazdaság területén olyan nagy léptékben haladnak a fejlesztések, valamint olyan gyorsan változik a technológia és a technika, hogy az iskolák ezzel képtelenek lépést tartani. Ezért szükséges, hogy a vállalatok hozzák be az iskolákba a tudásukat. Ezen felül az oktatás rendszerébe fontos olyan eszközöket behozni, amelyek lehetőséget teremtenek az új tartalmak megjelenítésére a képzésben. Ez a most bejelentett fejlesztés is erre példa. Dr. Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja elmondta, a centrum már víziójában is megfogalmazta, hogy vállalatokkal együttműködve szeretnének olyan innovatív képzéseket adni a diákoknak, ami versenyképes tudást biztosít számukra a munkaerőpiacon. Közölte, a Legrand Zrt.-vel 2015-2016 óta tart az együttműködés, ennek részeként – a Weiss Manfréd Technikum és Szakképző Iskola – az elmúlt években a most átadott szaktanteremmel együtt 3 új terem készült el, a fejlesztések értéke együttesen 110 millió forint. A Legrand Zrt.-vel való együttműködés eredményeként a Weiss Manfréd Technikum és Szakképző Iskolában kialakították az EuroSkills bajnokságon induló versenyző felkészítését szolgáló termet, a KNX-termet, ahol a diákok az okos eszközök, okos otthonok programozási megoldásairól tanulnak, illetve a most átadott erősáramú szaktantermet, ahol villanyszerelőket és technikusokat képeznek. Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vállalat az épületek elektromos és digitális infrastruktúrájával foglalkozik, 1992 óta vannak jelen Magyarországon. A sajtótájékoztató végén a 3 terem közös működtetéséről együttműködési szerződést írt alá Bánátfy Andrea, a BKSZC főigazgatója, Dr. Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja és Károlyi László.

Ezután a díszteremben került megrendezésre a díjátadó a EuroSkills 2021 versenyzői, felkészítői, és szponzorai számára. Nagyszerű eredmények születtek ismét a versenyen, gratulálunk minden résztvevőnek!

Versenyszám Név Feladat
épületasztalos Fekete Martin versenyző
épületasztalos Babanecz Csaba felkészítő
bútorasztalos Sajtos Dániel versenyző
bútorasztalos Fekete Zoltán felkészítő
bútorasztalos és épületasztalos H-Didakt Kft. szakmai támogató
bútorasztalos és épületasztalos Tooltechnic System Kft. szakmai támogató
grafikus Uszkó Dorka Csenge versenyző
grafikus Zsankó László felkészítő
villanyszerelő Krehely István versenyző
villanyszerelő Tamás Róbert felkészítő
villanyszerelő Legrand Magyarorszag Zrt. szakmai támogató
kőfaragó Karpács Péter versenyző
kőfaragó Nagy János felkészítő
dekoratőr, kirakatrendező Patay Hermina versenyző
dekoratőr, kirakatrendező Sütő Boglárka felkészítő

GALÉRIA

Galéria

Legrand_atado_01.jpg
Legrand_atado_02.jpg
Legrand_atado_03.jpg
Legrand_atado_04.jpg
Legrand_atado_05.jpg
Legrand_atado_06.jpg
Legrand_atado_07.jpg
Legrand_atado_08.jpg
Legrand_atado_09.jpg
Legrand_atado_10.jpg
Legrand_atado_11.jpg
Legrand_atado_12.jpg
Legrand_atado_13.jpg
Legrand_atado_14.jpg
Legrand_atado_15.jpg
Legrand_atado_16.jpg
Legrand_atado_17.jpg
Legrand_atado_18.jpg
Legrand_atado_19.jpg
Legrand_atado_20.jpg
Legrand_atado_21.jpg
Legrand_atado_22.jpg
Legrand_atado_23.jpg
Legrand_atado_24.jpg
Legrand_atado_25.jpg
Legrand_atado_26.jpg
Legrand_atado_27.jpg
Legrand_atado_28.jpg
Legrand_atado_29.jpg
Legrand_atado_30.jpg
Legrand_atado_31.jpg
Legrand_atado_32.jpg
Legrand_atado_33.jpg
Legrand_atado_34.jpg
Legrand_atado_35.jpg
Legrand_atado_36.jpg
Legrand_atado_37.jpg
Legrand_atado_38.jpg
Legrand_atado_39.jpg
Legrand_atado_40.jpg
Legrand_atado_42.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


„Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” – kitüntetésben részesült a Budapesti Komplex SzC Pogány Frigyes Technikum

„Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” – kitüntetésben részesült a Budapesti Komplex SzC Pogány Frigyes Technikum

.

2021. márc. 16.


hírszerkesztő

Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

A nagy múltú JÉG verseny, a Budapesti Corvinus Egyetem középiskolások számára rendezett országos tanulmányi versenye. JÉG – Jövőt Építők Generációja – három fordulós online elődöntőben a megmérettetési tudásterületek: Európai Unió, földrajz, mikroökonómia, makroökonómia, pénzügyi ismeretek, vállalati ismeretek és számos logikai és kreatív feladat. Országosan 129 csapat indult, a 2021. februárban kezdődő versenyen, a megmérettetések során a mezőny fele kihullott, márciusra már csak 67 csapat maradt a küzdelemben. Köztük mindhárom Gundeles indulóink!

2021. ápr. 15.


hírszerkesztő

Gundeles sikerek az SZKTV-n

Gundeles sikerek az SZKTV-n

Minden évben nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2008 óta szervezett országos szakmai versenyre való felkészülésbe. Az SZKTV-n (Szakma Kiváló Tanulója) végzős cukrász, szakács és pincér tanulóink, az OSZTV- (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) végzős vendéglátásszervező tanulóink indulnak. A verseny tétje nagy. Részben mert országos megmérettetésről van szó, másrészt az itt indulók már az írásbeli fordulóval kiválthatják a szakmai vizsga írásbeli vizsgafeladatát. Sőt, a döntősök akár a vizsga egésze alól mentesülhetnek, már a versenyen megszerezhetik a szakmai végzettséget!

2021. ápr. 15.


hírszerkesztő

Széchenyi 2020