Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 23.


szente annamária

  Módszertani támogatás a szakképző intézmények oktatóinak

  Fa-és bútoripai ágazati szakmai nap

  Módszertani támogatás a szakképző intézmények oktatóinak

   Nagy érdeklődés övezte a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában a Fa-és bútoripai ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények vezetői, oktatói számára szervezett szakmai napot. Az esemény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében.

  A kilenc pilot ágazatra kiterjedő programsorozat célja, hogy fórumot teremtsen az egyes ágazatokban oktató kollégák számára a tudásmegosztásra, a tapasztalatcserére és az ágazatot érintő aktuális szakmai információk átadására.

   

  A rendezvényen a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumot Borsody Kinga, kancellár és Elek Csaba főigazgató képviselte. A megnyitó beszédében Főigazgató úr kihangsúlyozta, hogy kiemelt feladatának tekinti a Centrum a párbeszédet a szakmai szervezetek, az iskolák és a piaci szereplők között. Versenyképes tudással rendelkező fiatal szakemberek kinevelése a cél, akik a munkaerőpiacra már úgy tudnak kilépni, hogy minden szükséges tudással rendelkeznek.

  Az IKK részéről Hudacsek Lászlóné, szakmai igazgató, elmondta, hogy a programsorozat sikerességét jól mutatja a jelenlévők nagy létszáma, és a  szakmai fórum nagyszerű lehetőséget teremt az érintett szakemberek tapasztalatainak összegzésére és a fejlesztés további lehetőségeinek megvitatására.

  A workshop az alábbi témákat dolgozta fel:

  • IKK Digitális tananyagtár, digitális tananyagegységek a faipari szakmai oktatásban (Száraz András)
  • Projektfeladatok, portfólió feladatok, vizsgaremekek, vizsgafeladatok Kaesz módra – gyakorlati műhelybemutatóval (Pelyhes Gábor)
  • Kinyomoztuk, kitaláltuk, kipróbáltuk – az interaktív vizsgák szervezésének tapasztalatai (Kánitsch Tamás)
  • Asztalos vizsgafeladatok a Handlerben – konkrét feladatok és szervezési megoldások (Folcz Tóbiás)
  • Technikumi vizsgafeladatok és lebonyolításuk a Kozmában – CNC, CAD (Huszár Márton)

   

  A résztvevőknek a helyszínt biztosító iskola oktatói egy interaktív tárlatvezetést is beillesztettek a programban, amelyen a tanműhelyeket mutatták be és a szakmákhoz kapcsolódó kérdésekre válaszoltak. Meglátogatták a Skills felkészítő tanműhelyt is, ahol bepillantást nyerhettek abba, pontosan hogyan is zajlik a versenyzők felkészülése.

  GALÉRIA

  IKK Ágazati szakmai nap

  IMG_8484.JPG
  IMG-8527.JPG
  IMG-8536.JPG

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  „Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” – kitüntetésben részesült a Budapesti Komplex SzC Pogány Frigyes Technikum

  „Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” – kitüntetésben részesült a Budapesti Komplex SzC Pogány Frigyes Technikum

  .

  2021. márc. 16.


  hírszerkesztő

  Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

  Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

  A nagy múltú JÉG verseny, a Budapesti Corvinus Egyetem középiskolások számára rendezett országos tanulmányi versenye. JÉG – Jövőt Építők Generációja – három fordulós online elődöntőben a megmérettetési tudásterületek: Európai Unió, földrajz, mikroökonómia, makroökonómia, pénzügyi ismeretek, vállalati ismeretek és számos logikai és kreatív feladat. Országosan 129 csapat indult, a 2021. februárban kezdődő versenyen, a megmérettetések során a mezőny fele kihullott, márciusra már csak 67 csapat maradt a küzdelemben. Köztük mindhárom Gundeles indulóink!

  2021. ápr. 15.


  hírszerkesztő

  Gundeles sikerek az SZKTV-n

  Gundeles sikerek az SZKTV-n

  Minden évben nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2008 óta szervezett országos szakmai versenyre való felkészülésbe. Az SZKTV-n (Szakma Kiváló Tanulója) végzős cukrász, szakács és pincér tanulóink, az OSZTV- (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) végzős vendéglátásszervező tanulóink indulnak. A verseny tétje nagy. Részben mert országos megmérettetésről van szó, másrészt az itt indulók már az írásbeli fordulóval kiválthatják a szakmai vizsga írásbeli vizsgafeladatát. Sőt, a döntősök akár a vizsga egésze alól mentesülhetnek, már a versenyen megszerezhetik a szakmai végzettséget!

  2021. ápr. 15.


  hírszerkesztő  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

     1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

    • Telefon: +36-1-58-58-050

     E-mail: ugyfelszolgalat@bkszc.hu

     OM azonosító: 203032

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001774


    2023Budapesti Komplex Szakképzési Centrum