Ugrás a fő tartalomra

1211 Budapest, Tanműhely köz 7.


+36-1-58-58-050

Széchenyi 2020

Pincér - vendégtéri szakember


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, nappali tagozaton, érettségi bizonyítvánnyal, amely 4-es szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Nappali tagozatra 25 éves kor alatt lehet jelentkezni.

A pincér-vendégtéri szakember fogadja a vendégeket, az általuk igényelt, illetve az ajánlott ételeket, italokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet, készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel. Képes barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végezni. Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

A szakképzésbe történő belépés feltételei:

Bemeneti feltétel:

érettségi bizonyítvány

Képzési idő:

2 tanítási év esti képzésben (iskolai szüneteket is tartalmazza)

Képzés munkarendje:

nappali

Iskola, ahol indul a képzés:

Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

Válaszható szakmairány:

 

Képzés indulása:

2023. szeptember 01.

Jelentkezés:

érettségi végzettséggel, legfeljebb 23 éves korig

Finanszírozási forma

államilag támogatott, ingyenes

Oktatás:

elméleti képzés az intézményben, szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben, vagy külső gyakorlati helyen

Oktatás tervezett ideje:

nappali órarend szerinti oktatás, mindennapos elfoglaltság;

Beszámítás:

a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján

Felvétel feltétele:

egészségügyi alkalmasság és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges

Beiratkozás:

előzetes értesítés alapján személyesen az iskolában.

Iskolai ügyfélszolgálati munkatárs neve, elérhetősége:
Varga Zsuzsanna, 06-1/280-68-10, titkarsag@gundeliskola.hu



Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

      1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

    • Telefon: +36-1-58-58-050

      E-mail: ugyfelszolgalat@bkszc.hu

      OM azonosító: 203032

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001774


    2024Budapesti Komplex Szakképzési Centrum