Vendégtéri szaktechnikus
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, nappali tagozaton, érettségi bizonyítvánnyal rendelkezőknek, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Nappali tagozatra 25 éves kor alatt lehet jelentkezni.
Kialakítja, fenntartja és fejleszti az üzleti arculatot, tudja irányítani az üzlet gazdálkodását és biztosítani az üzemelés tárgyi feltételeit. Kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli az éttermi személyzetet.
A vendéglátó egységben képes megtervezni a kínálatot, részt venni az árubeszerzésben, összeállítani az étlap- itallapot és kialakítani az árakat. Tud tárgyalni az ügyfelekkel és ajánlatot készíteni a megrendelők részére, továbbá a rendezvényeket megtervezi, leszervezi és lebonyolítja.
Nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
A szakképzésbe történő belépés feltételei:
Bemeneti feltétel: |
érettségi bizonyítvány |
Képzési idő: |
2 tanítási év (iskolai szüneteket is tartalmazza) |
Képzés munkarendje: |
nappali |
Iskola, ahol indul a képzés: |
Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum |
Válaszható szakmairány: |
|
Képzés indulása: |
2024. szeptember |
Jelentkezés: |
érettségi végzettséggel, legfeljebb 23 éves korig |
Finanszírozási forma |
államilag támogatott, ingyenes |
Oktatás: |
elméleti képzés az intézményben, szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben , és duális partnernél szakképzési munkaszerződéssel |
Oktatás tervezett ideje: |
nappali órarend szerinti oktatás, mindennapos elfoglaltság |
Beszámítás: |
a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján |
Felvétel feltétele: |
egészségügyi alkalmasság és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges |
Beiratkozás: |
előzetes értesítés alapján személyesen az iskolában. |
Iskolai ügyfélszolgálati munkatárs neve, elérhetősége:
Varga Zsuzsanna, 06-1/280-68-10, titkarsag@gundeliskola.hu