Ugrás a fő tartalomra

1211 Budapest, Tanműhely köz 7.


+36-1-58-58-050

Széchenyi 2020

Panziós-fogadós


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak, hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is. A szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek igényeit szolgálja ki. A panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok feladatot kell egy személyben ellátnia.

Ajánlott minden fiatal számára, aki a vendéglátásban találja meg azokat a kihívásokat, amelyek érdeklik. Szereti a vendégeket, a turisztikai-vendéglátó tevékenységet hosszú távra tervezi.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Széleskörű tájékozottság, jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, vendégszeretet, szervezőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • üzemelteti a vendéglátóhelyet;
  • marketing tevékenységet végez;
  • vendégekkel, partnerekkel kapcsolatot tart;
  • karbantartásokat biztosít;
  • ügyel a vendéglátóhely környezetére;
  • vendégek számára programokat szervez;
  • logisztikai feladatokat ellát;
  • irányítja, szervezi és értékeli a munkatársak munkáját;
  • kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szállásadókkal partneri viszonyt kialakítva működteti a vendéglátó egységét.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Turizmus-vendéglátás ágazat 8 hónapos képzése, esti tagozaton (felnőttképzési jogviszony), érettségi bizonyítvánnyal vagy minimum 10 évfolyammal rendelkezőknek, amely 4-es szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A panziós-fogadós ellátja a szálláshely teljes operatív működtetését. Adott szálláshelyre vonatkozó speciális ismeretekkel, kapcsolatrendszerekkel rendelkezik. Ennek megfelelően kezeli a szálláshelyre beérkező érdeklődéseket, megrendeléseket, módosításokat, lemondásokat, alkalmazza a lehetséges fizetési módokat, gazdálkodási és pénzügyi feladatokat irányít és koordinál. A szálláshellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket papír alapon és digitálisan formában precízen, folyamatosan elvégzi. Fogadja a szálláshely vendégeit, valamint az érdeklődéseket. Felel a vendégek kényelméért, a szálláshely és a vendégek közti kommunikációért. A vendégek részére programokat ajánl, és igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez.

A szakképzésbe történő belépés feltételei:

Bemeneti feltétel:

érettségi bizonyítvány, vagy 10 osztályról szóló bizonyítvány, előzetes tudásmérés

Képzési idő:

8 hónap

Képzés munkarendje:

esti

Iskola, ahol indul a képzés:

Budapesti Komplex SZC Mándy Iván Szakképző Iskola és Szakiskola

Válaszható szakmairány:

 

Képzés indulása:

megfelelő létszám esetén

Jelentkezés:

16 éves kortól

Finanszírozási forma

államilag támogatott, ingyenes

Oktatás:

elméleti képzés az intézményben (az iskola szakmai programjától függően részben távoktatási formában), szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben, vagy külső gyakorlati helyen

Oktatás tervezett ideje:

heti 2 alkalom, hétköznap délután; kéthetenként + 1 alkalom hétköznap délután

Beszámítás:

a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján

Felvétel feltétele:

egészségügyi alkalmasság és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges

Beiratkozás:

előzetes értesítés alapján személyesen az iskolában.

Iskolai ügyfélszolgálati munkatárs neve, elérhetősége:
Tanügyi iroda: 06-1/333-89-24/123. mellék; felnottkepzes.mandy@gmail.com



Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

      1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

    • Telefon: +36-1-58-58-050

      E-mail: ugyfelszolgalat@bkszc.hu

      OM azonosító: 203032

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001774


    2024Budapesti Komplex Szakképzési Centrum