Ugrás a fő tartalomra

1211 Budapest, Tanműhely köz 7.


+36-1-58-58-050

Széchenyi 2020

Sajtómegjelenések


Sajtómegjelenések

RRF-2.2.2-23-2023-00005

MTI 2024. március 26., kedd 9:11
Szakképzés-Vendéglátó ipari technikum
Innovatív intézményfejlesztési program indul a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumban

Budapest, 2024. március 26., kedd (MTI) - A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum 7,707 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum épületének átfogó infrastrukturális és energiahatékonysági korszerűsítése - jelentette be az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében a szakképző intézmény.

A projekt célja a 21. század kihívásainak megfelelő, minőségi szakmai oktatást lehetővé tevő vonzó tanulási környezet létrehozása - írták.
A projektben a meglévő iskolaépület felújításán túl 2000 négyzetméterrel bővítik az alapterületet. A projektben megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiákat - napelem/napkollektor - építenek ki - tették hozzá.
A fejlesztés eredményeként alakítják ki az intézmény új auláját, egy látványkonyhával felszerelt előadótermet, továbbá 7 tanműhelyt, a tanműhelyekhez kapcsolódó oktatási helyiségeket, iskolai étkezést is biztosító éttermet, valamint szociális és egyéb kiszolgáló helyiségeket.
A felújítással és bővítéssel párhuzamosan eszközöket vásárolnak, a tanműhelyek felszerelését célzó gépek, bútorok, illetve oktatástechnológiai, hálózati eszközök, a tornaterem, tantermek, valamint egyéb helyiségek bútorait szerzik be.
A fejlesztések lehetővé teszik, hogy az épület üzemeltetési költségei csökkenjenek, az iskola képes legyen alkalmazkodni a munkaerőpiac által támasztott gyorsan változó gazdasági igényekhez, továbbá növekedjen a képzésekben részt vevő tanulók száma, és megfelelő gyakorlati kompetenciákkal, digitális képességekkel lépjenek a munkaerőpiacra.
A projekt várható befejezése 2026. március 31. - közölték.


MTI 2024. március 27., szerda 14:12
Oktatás-szakképzés
Hankó Balázs: százmilliárd forintos felújítási program indul a szakképzésben

Budapest, 2024. március 27., szerda (MTI) - Csaknem százmilliárd forint felhasználásával, soha nem látott mértékű iskolafejlesztési program indul a magyar szakképzésben - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Hankó Balázs abból az alkalomból beszélt erről, hogy megkezdődik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumhoz tartozó Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum átfogó infrastrukturális fejlesztése az Európai Unió támogatásával.
A programban 34 intézményben 110 ezer négyzetméternyi oktatási terület újul vagy épül meg, látványkonyhák, tanműhelyek létesülnek, egyben zöldátállást hajtanak végre az épületek energetikai rendszerében - tette hozzá.
Az államtitkár az eredmények között említette, hogy a szakképzésben dolgozó 34 ezer oktató több mint 32 százalékos béremelésben részesült az idén, ami ebben az évben összesen 60 milliárd forintot jelent. Elkészült 700 tananyag digitalizálása, illetve az Apáczai ösztöndíjprogramban ötezer tanuló kaphatott akár 34 ezer forintnyi havi pluszjuttatást.
A politikus hangsúlyozta: a céljuk, hogy "világbajnokká" tegyék a magyar szakképzést. Ennek érdekében még inkább előtérbe helyezik a gyakorlati oktatást és a szakképzés együttműködését a gazdaság szereplőivel és az egyetemekkel.
Hankó Balázs végül reményét fejezte ki, hogy a magyar gasztronómia világhírűvé válhat.
Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára arról szólt: az állami építészeti beruházásokról, illetve a magyar építészetről szóló törvények biztosítják, hogy a fejlesztések funkcionális, esztétikai és gazdasági szempontokból a lehető legjobb minőségben valósuljanak meg.
Az 1100 tanulót oktató intézmény a tervek szerint 2026 márciusáig újul meg, több mint 7,7 milliárd forint beruházásával.
A meglévő épületek felújítása mellett kialakítanak egy 120 személyes előadótermet látványkonyhával felszerelve, 7 tanműhelyt és egy iskolai étkezést is biztosító éttermet, valamint sportpályákat is.
(FOTÓ)

Fotók: MTI/Kovács Attila

GALÉRIA

RRF-2.2.2-23-2023-00005 sajtótájékoztató

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára beszél a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum komplex fejlesztési projektjének nyitórendezvényén, a technikum épületében 2024. március 27-én. A 7,7 milliárd forinttal támogatott felújítás várhatóan 2026-ban fejeződik be. MTI/Kovács Attila
Budapest, 2024. március 27. Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára beszél a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum komplex fejlesztési projektjének nyitórendezvényén, a technikum épületében 2024. március 27-én. A 7,7 milliárd forinttal támogatott felújítás várhatóan 2026-ban fejeződik be. MTI/Kovács Attila


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

   1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

  • Telefon: +36-1-58-58-050

   E-mail: ugyfelszolgalat@bkszc.hu

   OM azonosító: 203032

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001774


  2024Budapesti Komplex Szakképzési Centrum