Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. jún. 3.


hírszerkesztő

  • Díj
  • Siker
  • Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

Kiemelkedő Gundeles sikerek az ÁSZÉV Versenyen!

Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatantárgyak Versenyén a döntőben Gundeles tanuló hozta el a vendéglátóipari ismeretek tantárgy 1., 2. és 14.; a turisztikai ismeretek tantárgy 25. helyét is!

Kiemelkedő Gundeles sikerek az ÁSZÉV Versenyen!

Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatantárgyak Versenyén a döntőben Gundeles tanuló hozta el a vendéglátóipari ismeretek tantárgy 1., 2. és 14.; a turisztikai ismeretek tantárgy 25. helyét is!

A szakmai érettségi vizsgára készülők egyik legfontosabb országos megmérettetése az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatantárgyak Versenye (ÁSZÉV).

A 2020-2021-es tanévben az I. és a II. forduló (írásbeli döntő) is jelenléti formában került megrendezésre, online formában.

Az írásbeli döntőre 2021. április 21-én került sor.

A vendéglátóipari ismeretek szakmacsoportban az országos döntőbe az induló 222 versenyzőből 40 tanulót, a turisztikai ismeretek szakmacsoportban az országos döntőbe az induló 355 versenyzőből szintén 40 tanulót hívtak be.

A vendéglátóipari ismereteknél a legjobb 40 között 3 Gundeles tanuló versenyzett.

Valis Virgínia Vanda (12. C) 1. helyezés – felkészítő tanár: Tóth Veronika
Farkas Diána Kinga (12. C) 2. helyezés – felkészítő tanár: Tóth Veronika
Hegyi Alexandra Ilona (12. B) 14. helyezés – felkészítő tanár: Cservenák Gézáné

A turisztikai ismereteknél a legjobb 40 között 1 Gundeles tanuló versenyzett, egyetlen budapesti versenyzőként!

Köteles Krisztián (12. A) 25. helyezés – felkészítő tanár: Kormányos Dorottya

Nagy boldogság, hogy a rendkívüli helyzet (pandémia) ellenére diákjaink kiváló és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Valis Virgínia Vanda és Farkas Diána Kinga ezzel a helyezéssel a felsőoktatásban a maximálisan vihető 100 többletpontot szerezték meg, Hegyi Alexandra Ilona 50 többletpontot, Köteles Krisztián 25 többletpontot szerzett.

Méltán vagyunk büszkék iskolánk tanulóira!

Gratulálunk a versenyzőknek a kiemelkedő teljesítményhez,
Tóth Veronika, Cservenák Gézáné és Kormányos Dorottya tanárnőknek a sikeres felkészítéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

Gundeles diákok a JÉG Középiskolás Versenyen

A nagy múltú JÉG verseny, a Budapesti Corvinus Egyetem középiskolások számára rendezett országos tanulmányi versenye. JÉG – Jövőt Építők Generációja – három fordulós online elődöntőben a megmérettetési tudásterületek: Európai Unió, földrajz, mikroökonómia, makroökonómia, pénzügyi ismeretek, vállalati ismeretek és számos logikai és kreatív feladat. Országosan 129 csapat indult, a 2021. februárban kezdődő versenyen, a megmérettetések során a mezőny fele kihullott, márciusra már csak 67 csapat maradt a küzdelemben. Köztük mindhárom Gundeles indulóink!

2021. ápr. 15.


hírszerkesztő

Gundeles sikerek az SZKTV-n

Gundeles sikerek az SZKTV-n

Minden évben nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2008 óta szervezett országos szakmai versenyre való felkészülésbe. Az SZKTV-n (Szakma Kiváló Tanulója) végzős cukrász, szakács és pincér tanulóink, az OSZTV- (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) végzős vendéglátásszervező tanulóink indulnak. A verseny tétje nagy. Részben mert országos megmérettetésről van szó, másrészt az itt indulók már az írásbeli fordulóval kiválthatják a szakmai vizsga írásbeli vizsgafeladatát. Sőt, a döntősök akár a vizsga egésze alól mentesülhetnek, már a versenyen megszerezhetik a szakmai végzettséget!

2021. ápr. 15.


hírszerkesztő

Széchenyi 2020